Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Július 15. 10:03, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Összeomlott több ház Németországban, sokan eltűntek

Összeomlott több ház Németországban, sokan eltűntek

Heves esőzés és árvíz miatt összeomlott több ház a németországi Schuld településen csütörtökön kora reggel, sokan eltűntek.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint az ország nyugati részén, Bonn térségében fekvő kistelepülésen hat épület omlott össze és további 25 rogyadozik.

Nagyjából harminc ember hollétéről nem tudni. A helyzet átláthatatlan - mondta egy rendőrségi szóvivő az SWR-nek.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap beszámolója szerint négyen meghaltak és több tucat ember eltűnt a Schuldon végigkanyargó folyó, az Ahr áradásában.

Az Ahr mentén máshol is életveszélyes állapotok alakultak ki, az árvíz több falut elzárt a külvilágtól.

A napok óta tartó heves esőzés a térségben sok helyütt katasztrófát okozott. Különösen súlyos a helyzet a Wupper folyó mentén. Árvíz pusztít a többi között a régió egyik legnagyobb városában, Wuppertalban. Több településen a hatóságok azt kérik a folyóparton lakó emberektől, hogy sürgősen hagyják el otthonukat és keressenek biztos menedéket.

Több járásban katasztrófahelyzetet hirdettek. Egy tűzoltó szerdán, egy másik csütörtök éjjel meghalt a mentési munkálatokban.

A hosszan tartó heves esőzés jelentős károkat és közlekedési fennakadásokat is okozott. A Deutsche Bahn vasúttársaság csütörtöki figyelmeztetése szerint érdemes egész Észak-Rajna-Vesztfáliát elkerülni.

A szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint az időjárási helyzet várhatóan a hét végéig alig változik. Az ország nagy részén továbbra is számolni kell azzal, hogy rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A szolgálat pincék és utcák elöntésére, patakok és folyók magas vízállására, földcsuszamlásokra és helyenként villámcsapás okozta károkra figyelmeztette Észak-Rajna-Vesztfália, Rajna-vidék-Pfalz és Saar-vidék tartomány lakosságát. A legnehezebb időszak csütörtök estig tarthat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése