Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Augusztus 13. 15:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Őszre új kerékpárutunk lesz

Őszre új kerékpárutunk lesz

Ma (augusztus 13-án) a közeljövőben megépülő kerékpárút torkolatánál tartott sajtótájékoztatót Csányi József polgármester, Dr. Ónodi Izabella és Horváth Gábor önkormányzati képviselők.

A 2015. szeptember 30-ig megépülő új kerékpáros útvonal a Bercsényi utcától egészen a Mezőgazdasági Boltig fogja biztosítani a kényelmes és biztonságos közlekedést. Az út megépítése egy nyertes pályázat jóvoltából kerülhet megvalósításra, melyet városunk korábbi vezetése már megnyert egyszer, de akkor erőforrás-hiányra hivatkozva elutasították, így a kivitelezés nem történt meg.
Az újabb pályázat eredményeként városunk 138 millió forintból gazdálkodva a közeljövőben elkezdheti megépíteni az utat. A pályázathoz előzetes közbeszerzést kellett lefolytatni, melyet az ÚTÉPKER nyert meg, így mindannyiunk örömére félegyházi vállalkozás fogja a várva várt kerékpárutat megépíteni. Akik jártak már a környéken, azok láthatták, hogy az előzetes munkálatok már megkezdődtek a tereprendezéssel. Megvannak már az építéshez szükséges engedélyek is és a telefonvezetékek, elektromos vezetékek és gázvezetékek kiváltása is megtörtént.

Dr. Ónodi Izabellát az érintett körzet képviselője örömmel tölti el az a tény, hogy végre a családok és gyermekek a Kossuthvárosból biztonságosan elérhetik Kiskunfélegyháza bármely részét a kerékpárúton keresztül. Jövőbeni tervei között szerepel a Bercsényi utcai kerékpárút megvalósítása, melyre a kampány időszakban tett ígéretet és azóta is evidenciában tartja és figyeli a pályázati lehetőségeket és keresi az anyagi forrásokat a kivitelezéshez.

Horváth Gábor önkormányzati képviselő is mérföldes előrelépést lát az új kerékpárút tekintetében, hiszen felcsillant a remény arra, hogy a kerékpárút a közeljövőben folytatódni fog egészen az Aranyhegyi Csárdáig. Ehhez azonban további nyertes pályázatra lesz szükség, hogy az anyagi erőforrások biztosítottak legyenek. Mint mondta, nagy szükség lenne egy olyan biztonságos út megépítésére, amely az Aranyhegyi Lakótelep lakosainak a városba való bejárást megkönnyítené. Minden bizonnyal sokan kiváltanák kerékpárral a tömegközlekedést, ami anyagilag is egészségi állapot tekintetében is pozitívum lenne.

Csányi József polgármester az elmondottakhoz hozzáfűzte, hogy minden esély megvan arra, hogy a nem túl távoli jövőben folytatódjon a kerékpárút, amellyel sokak dédelgetett álma megvalósul. Ez pedig nem más, mint a félegyházi kerékpárút és a városföldi kerékpárút összecsatlakozása. Ilyen irányban már tett is előrelépéseket városunk polgármestere. Július 13-ai megbeszélésükön egyeztetett a kecskeméti polgármester asszonnyal, aki örömmel állt az ügy mellé és ígéretet tett arra, hogy partnerként fog pályázni Kecskemét városa Kiskunfélegyházával karöltve e két kerékpárút egyesülésére. Addig is tekintsünk az új épülő kerékpárutunkra bizakodva és várakozással telve, hiszen hamarosan gurulhatunk is rajta.

A félegyházi csatornát egy kis híd fogja átívelni, a vasúti átjárónál pedig a TESCO felé vezető kerékpárúthoz hasonlóan sorompó fog megépülni, ami mellesleg nem kevesebb mint 30 millió forintba kerül, de a biztonságos közlekedés érdekében ez nélkülözhetetlen. Munka lesz bőven, de a várt eredmény nem fog elmaradni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 16. 09:04, kedd | Helyi

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

2024. Április 16. 07:59, kedd | Helyi

Iskolai foglalkozás a bankfiókban

Fehér Gyöngyi területi vezető látta vendégül bankfióki mentorprogram keretében a Batthyány Lajos Általános Iskola 3.z osztályosait tanáraikkal.