Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2016. Május 08. 13:54, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Öt motorost lőtt agyon egy férfi Moszkva közelében

Öt motorost lőtt agyon egy férfi Moszkva közelében

Öt motorossal végzett az orosz főváros vonzáskörzetéhez tartozó Cselnohovo faluban vasárnap egy férfi.

A 27 éves Ilja Aszejev reggel 6 óra körül szóváltásba keveredett motoros klubtársaival, akikkel egész éjjel együtt italozott a helyi elhagyatott sörgyár közelében. A gyanúsított egy Szajga típusú karabélyból tüzet nyitott rájuk, mind az öten a helyszínen életüket vesztették.

Aszejevet két, a motorosokat kísérő nő szemtanúi vallomása alapján fogták el, akiknek életét megkímélte. A rendőrök két órával a gyilkosság után fogták el, egy gépkocsiban megtalálták a gyilkos fegyvert.

A gyanúsított elismerte bűnösségét, a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Aszejev azt állította, hogy társai gúnyolódtak rajta. A lövöldözés után áldozatait késsel is összeszurkálta, majd véres ruháit tűzre vetette.

A gyanúsított biztonsági őr, vadász, sportlövész és rendszeres airsoft-játékos. A közösségi oldalakra feltöltött fotókon szeretett fegyverekkel pózolni. Az anyjával élt, ismerősei csendes emberként ismerték, aki viszont nem egyszer bevadult, ha ivott.

A motorosok a győzelem napjának megünneplésére érkeztek Cselnokovóba.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 25. 14:49, péntek | Külföld

Megháromszorozódott az Európába behozott amerikai LNG mennyisége

Az Európába irányuló amerikai cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítmányok volumene 2021-hez képest mintegy háromszorosára nőtt 2022 első hét hónapjában.

2022. November 25. 07:35, péntek | Külföld

Felmérés: a britek 60 százaléka szerint rosszul alakulnak a dolgok a kilépés óta

A csütörtökön ismertetett legfrissebb felmérés szerint a brit választók csaknem 60 százaléka tartja úgy, hogy rosszul alakulnak a dolgok a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) óta.

2022. November 25. 07:32, péntek | Külföld

Elon Musk \"amnesztiát\" hirdetett - feloldják a korábban felfüggesztett Twitter fiókokat

\"Amnesztiát\" hirdetett a Twitter tulajdonosa csütörtökön a közösségi oldal korábban felfüggesztett felhasználóira vonatkozóan.