Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Május 06. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Öt perc és már durmolhatsz is

Öt perc és már durmolhatsz is

Tippek a gyors alváshoz.

Amikor mindenféle dolgod van, és nem feküdhetsz le időben, egészen biztos, hogy állva el tudnál aludni, két korty kávé között. Aztán ott vannak azok a napok is, amikor hihetetlen, de sikerült még 11 előtt ágyba kerülnöd, és hiába csukod le a szemed, egyszerűen elkerül az álom. Ilyenkor jöhetne egy álommanó, aki varázsport szór a szemedre...

Pedig az éjszakai pihenés elképesztően fontos. Kérdezd csak meg azt a kétgyerekes anyukát a szomszédból, aki évek óta nem aludt 6 órát egyhuzamban... :) Az alvás segít felfrissülni, feltölt energiával, véd a betegségek ellen, sőt, még a fogyásban is segíthet. Ellenben, ha nem alszunk, sokkal inkább védtelenebbek vagyunk. Minél gyorsabban lőjük fel a pizsamát tehát, annál jobb, de manapság ritkán kerülhet korán ágyba az ember. Akkor legalább az elalvást gyorsítsuk fel, és tegyük atombiztossá minden körülmény között!

Ezt a trükköt, ami hozzásegíthet a gyors elalváshoz test-scan meditációnak is nevezik. A lényege az, hogy lefekvés után minden egyes testrészünkön végig pásztázzuk gondolatban, és arra koncentrálunk, hogy mit érzünk adott területeken. Nehézséget, esetleg könnyűséget, Zsibbadást, szúró érzést? Kellemes fáradtságot? A lényeg, hogy egyszerre csak egy testrészre koncentrálj, és menj szépen végig a testeden, ne hagyj ki semmit.

A meditáció ellazít, megnyugtat, oldja a stresszt és végeredményként hozzásegíthet a gyors elalváshoz, hiszen mire végig érsz és ellazítod minden testrészedet, addigra készen fogsz állni az alvásra.

Nem tudod hogyan állj neki? Kezdheted például így:

Feküdj hanyatt, csukd be a szemed. Most lazítsd el szépen a fejed búbját..., a homlokod..., az arcod..., a nyakad..., a vállad... Most figyelj arra, hogy milyen érzés van a kezeidben. Lehet hogy könnyűnek, lehet, hogy nehéznek érzed. Tudd, hogy mindegyik rendben van. Most koncentrálj arra, ahogy a mellkasodba veszed a levegőt. Próbálj meg áttérni hasi légzésre, és figyeld meg, hogyan áramlik a levegő ki és be a hasadban. Fókuszálj a levegő útjára, figyelj a hasadra, majd vezesd gondolatban a levegőt el az összes testrészedhez. Kezded már érezni és élvezni? Akkor folytasd, és figyeld meg a testrészeidet, ahogy a levegővel átlélegzed az egész tested a fejed búbjától a lábujjadig.

Címkék: alvás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.