Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Január 25. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Pacsirtáké a siker

Pacsirtáké a siker

Talán a gondolattól is kiráz a hideg, hogy hajnalban csörögjön a vekkered. Pedig a sikeres emberek kihasználják a reggeli előtti órákban rejlő lehetőségeket.

Többen is vizsgálták már, mivel töltik a sikeres üzletemberek, írók, tanácsadók és magas pozíciót betöltő emberek a reggeleket. A kutatók egy közös dolgot találtak: mindannyian a „hajnali pacsirták” táborát erősítik, és pontosan tudják, hogyan használják ki a reggeleket céljaik elérésre. Állítják, ezek az órák nem egyenértékűek a nap többi részével.

Mindenki lehet pacsirta
Az átállás titka, hogy fokozatosan haladj. Először csak egy negyed, majd egy fél órával állítsd előbbre az órát. Az alvásidődből soha ne vegyél el: amennyivel korábban kelsz, annyival korábban feküdj le!

Vizsgáld meg milyen felesleges dolgokkal töltöd az időd este: céltalanul szörfölsz a neten, vagy a barátnőddel csetelsz apró-cseprő dolgokról? Inkább tervezd el, mit veszel fel másnap, készíts be egy kávét, áztasd be a zabpelyhet, így reggel ennyivel tovább alhatsz.

Légy összeszedett!
Tudatosítsd, hogy a korán kelés nem feltétlenül szenvedés. Olyan dolgokra is sort keríthetsz, amikhez délután már túlságosan fáradt vagy fizikailag vagy mentálisan Számodra milyen a tökéletes reggel? Most megvalósíthatod, akár minden nap! A nyugodt reggeli készülődés azért lényeges, mert segít fókuszálni, így egész nap jobban tudsz koncentrálni arra, amit éppen csinálsz.

Építs stratégiát!
Gyakran panaszkodsz arról, hogy nincs időd átgondolni az életed? Ez a napszak kiváló lehet arra, hogy kitaláld, milyen állás való neked, hogy kitölts egy személyiségtesztet, listát írj vágyaidról, vagy pénzügyi stratégiát állíts fel egy anyagi befektetéshez, kölcsönöd törlesztéséhez.

Koncentrálj a hosszú távú céljaidra!
A sikeres emberek többsége listát ír rövid- és hosszú távú céljairól. Ez segít az igazán fontos dolgokra fókuszálni, így nem veszel el a részletekben. Ha reggelente elolvasod a listát, gyorsabban és hatékonyabban éred el a céljaidat.

Eddz!
Délután talán már elodázod az edzést arra hivatkozva, hogy túlságosan elfáradtál. Ezért jó időpont a sportolásra a nap kezdete! Pattanj fel a futópadra, és közben nézd meg kedvenc sorozatodat. Ha egy nagyobb falatra készülsz, például félmaratonra, beiktathatsz egy tuti edzést, ami idővel rutinná válik. Inkább lazulnál? Jógázz, vagy tegyél be egy Pilates DVD-t!

Válassz egy megnyugtató rituálét!
Ha már az ágyban amiatt aggodalmaskodsz, hogyan fogsz mindent belezsúfolni a napba, azzal csak akadályokat vonzol magadhoz. Inkább hunyd le a szemed és képzeld el, hogy minden úgy alakul, ahogyan szeretnéd és még marad is egy kis szabadidőd! Egy ohiói egyetem kutatói rájöttek, hogy az aki reggel rosszkedvűen megy be dolgozni, annak 10 százalékkal visszaesik a teljesítménye. Ezért is fontos akár egy tízperces meditációval vagy egy gyógynövényes teával indítanod a napot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.