Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 08. 18:54, péntek | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

Pályaorientációs napon a Batthyány iskola

Pályaorientációs napon a Batthyány iskola

Szeptember végén a pályaorientációs napon a gyermekek életkoruknak megfelelő tapasztalatokat szerezhettek különböző szakmákról, foglalkozásokról.

Az idei tanévben a Batthyány Lajos Általános Iskola 1-2. osztályos tanulói a „Mezgé” Tangazdaságába tettek látogatást. Nógrádi György tangazdaság-vezető köszöntője után kis túravezetés következett. A kicsik betekintést nyertek az állattartás és a növénytermesztés sokrétűségébe, állatokat simogattak, játszottak a bála- és kukoricalabirintusban.

A harmadik és negyedik évfolyam pedagógusai és a hozzánk járó gyermekek szülei igen színes programot állítottak össze a helyi intézményekkel, vállalkozásokkal együttműködve.

A 4.a osztály a P&P Pékáru Kft. kiskunfélegyházi telephelyére látogatott el, ahol a pék szakma szépségeibe kaphattak betekintést Horváth Krisztián szakoktató, Ficsór Zoltán pékmester és Szalay-Korenyi Andrea élelmiszer-technológus segítségével. A „KSzC” Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium autószerelő tanműhelyében vendégeskedtek, ahol Berecz Zsolt autószerelő szakoktató mutatta be a szakmát.

A Kossuthba ment a 4.z osztály is, akiket Kátai Urbán Attila igazgatóhelyettes úr vezetettkörbe. Rövid betekintést szerezhettek a fodrász, asztalos, kereskedő és webáruházi technikus, autószerelő, cukrász, kisgyermekgondozó-nevelő, szociális ápoló és gondozó szakmákban.

Látókörüket, tapasztalataikat a László Gumiszervíz Kft. Izsáki úti telephelyén Buri Antal egészítette ki felnicsere és keréktisztítás terén, melyet maguk a gyerekek is elvégezhettek.

A 3.z osztályt Tóth László, a MÁV kiskunfélegyházi állomásfőnöke és a felsővezeték szerelők vezetője fogadta. Az állomásfőnök úr társaságában izgalmas órát tölthettek el az irányító központban a gyerekek. Láthatták az itt dolgozó emberek nélkülözhetetlenségét a személy- és teherforgalom irányításában. Később egy felsővezeték szakasz áramtalanítását mutatta be Makány Mátyás. Már-már a vidámpark hangulatát hozta számukra a szerelővagon darus szerelőkosarában való felemelkedés, a magasság, a síkban való elmozdulás és a kilátás.

A 3.a osztályt dr. Kőfalviné Ónodi Márta és Homoki-Szabó Andrea nagy szeretettel fogadta a Levéltárban. Interaktív foglalkozáson vettek részt, majd megismerhették az itt dolgozók munkájának lényegét. A program zárásaként kézműves foglalkozás keretében kipróbálhattak sok mindent a régi idők tárgyaiból, mint a lúd- és töltőtollal való írást. Viaszpecséttel hitelesített emléklapjaikat magukkal is hozhatták.

Köszönjük a kedves fogadtatást, a finom, meleg péksüteményeket, a pénztárgépek kipróbálásának lehetőségét, a minden kérdésre kiterjedő válaszokat, a levéltárlabirintus polcai közti izgalmas játékot!

Ez idő alatt a felső tagozatos tanulók vonattal Budapestre látogattak, ahol a Hungexpo területén megtekintették az „Egy a természettel” - Vadászati és Természeti Világkiállítást. Különleges vadfajok, Magyarország legnagyobb kiállítási akváriuma, vadászkutyás bemutatók és még sok-sok minden megtalálható volt e területen. Interaktív kiállítások, előadások és diorámák segítették megismertetni Földünk egyedülálló élővilágát. Hazánk vadászatával és vadgazdálkodásával egy ezeréves séta keretében ismerkedhettünk meg, de külön csarnokban mutatkoztak be a világ minden tájáról érkező nemzetek is. A világkiállítás fontos részei a különféle lovas, solymász, íjász és kutyás bemutatók.

Lehetőség volt továbbá több virtuális játék kipróbálására is, ami alkalmat adott arra, hogy játszva ismerjük meg a természet szépségeit: sólyomként barangolhattuk be hazánk vidékeit.

Visszajelzéseik alapján a gyerekeknek nagyon tetszettek a foglalkozások és a kiállítás is. Vendéglátóink hihetetlen szeretettel, jókedvvel, humorral fogadták és vezették végig minden helyszínen a Batthyány-s diákokat. Még egyszer köszönet érte!

(Képek: batthyánysuli.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.