Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Május 25. 16:51, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

Pénzügyi kincsvadászat indul a Várnegyedben

Pénzügyi kincsvadászat indul a Várnegyedben

Az élményalapú tanulás a célja annak az új szabadtéri kincskereső játéknak, amely a mai naptól elérhető a Várnegyedben.

A pénzügyi szabadtéri játék során nemcsak a pénzügyi tudatossággal, de Budapest emblematikus helyszíneivel ismerkedhetnek a résztvevők. Az új játék neve MoneyGo.

A legutóbbi enyhítések nyomán újraindulhattak egyes szabadtéri csoportos programok, ehhez nyújt remek alternatívát a Pénziránytű Alapítvány fejlesztése, ami izgalmas, mint egy mozifilm, közben pedig rengeteg hasznos információval gazdagítja a résztvevő diákok tudását. Vagy akár a felnőttekét is, hiszen családi programnak is kiváló a MoneyGo elnevezésű új, szabadtéri kincsvadászat.

A kincskeresés során a rejtvényeket megoldva jutnak el a játékosok a vágyott célig, ehhez a 3-7 fős csapatoknak az induláskor kapott kincsvadász csomag lesz a segítségére. Minden egyes állomáson egy pénzügyi vonatkozású rejtvénnyel találják szemben magukat a kincskeresők, melyek megválaszolásához nemcsak általános pénzügyi ismeretekre lesz szükség, hanem a helyszín alapos megfigyelésére is, valamint a csomagban kapott információs kártyákra. A játékosok digitális mankóra is támaszkodhatnak egy egyedi fejlesztésű modern applikáció képében, ami kifejezetten ehhez a kincsvadászathoz készült. Amint a csapat együttes erővel megoldja az adott feladatot, már indulhat is tovább a következő izgalmas állomásra.

A szórakoztató kirándulás erőssége a játékos tanulás mellett a csodálatos helyszínekben rejlik. A csapatok bő kétórás budavári kalandban vehetnek részt. A túra állomásait a MoneyGo során olyan oldalukról fedezhetik fel a játékosok, melyek a legtöbb ember számára nem ismertek. A csapatok találkozhatnak a befektetések, hitelek, biztosítások, korszerű pénzkezelés, családi költségvetés témaival, és élményszerűen megjelenik például a bankjegyismeret és a diákmunka adózásának kérdésköre is.

Kikre vár a MoneyGo kincs?

A Pénziránytű Alapítvány elsősorban a középiskolásokat célozza meg az ismeretterjesztő élménytúrával – olyannyira, hogy a Pénziránytű Iskolahálózathoz tartozó több ezer diák ingyenesen vehet részt a programon. A kincsvadászat ugyanakkor a családok és baráti körök számára is remek időtöltés lehet.

https://urbango.hu/budapest/moneygo/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.