Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Március 21. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Ezekből bármikor bármennyit fogyaszthatunk

Ezekből bármikor bármennyit fogyaszthatunk

Ha fogyni szeretnénk, nem árt tisztában lennünk azzal, hogy melyek azok az ételek, amiket nyugodtan fogyaszthatunk bármikor, bármilyen mennyiségben - anélkül, hogy szabotálnánk a diétánkat.

Ahhoz, hogy fogyni tudjunk, érdemes minél többet mozogni, azonban az sem mindegy, hogy mit eszünk. Mutatjuk, miket ehetünk lelkiismeret-furdalás nélkül.

Zeller, rukkola, saláta
A szárzeller körülbelül 95 százaléka víz, kalóriatartalma pedig igencsak alacsony. Emellett sok benne a K-vitamin is, tehát mindenképpen megéri beépíteni a fogyókúrás étrendbe. A legjobb frissen fogyasztani, mert leszedése után 5 nappal már sokat veszít tápértékéből. 2 csésze rukkolában csupán 10 kalória van, úgyhogy ebből a zöldféléből is korlátlan mennyiségben ehetünk. Továbbá a fejes saláta is nagyon kalóriaszegény, így gyakorlatilag akármennyit ehetünk belőle - és érdemes is, hiszen sok benne az A- és a C-vitamin, emellett bőven tartalmaz vasat és folsavat is.

Uborka, karfiol, paradicsom
Az uborka víztartalma a szárzellerével vetekszik, így nagy mennyiségben fogyasztható. Érdemes a héjával együtt enni, mert ebben a részében sok az értékes tápanyag - például béta-karotin. A karfiol is kalóriaszegény étel, ráadásul igen változatosan elkészíthető. Sok benne a C- és a K-vitamin, és akkor a legtáplálóbb, ha nyersen fogyasztjuk. A paradicsomban is kevés a kalória, cserébe rengeteg az értékes tápanyagot - például liopint, folsavat, krómot, káliumot, valamint B2- és C-vitamint - tartalmaz.

Brokkoli, fodros kel

Brokkoliból is bátran együnk annyit, amennyit csak szeretnénk, mert nem kell tartanunk attól, hogy meghízunk tőle. Ráadásul sok benne a rost is, akárcsak az A-, C-, E- és K-vitamin. Emellett fodros kelből is nyugodtan ehetünk annyit, amennyi csak belénk fér: kalóriatartalma alacsony, cserébe viszont igen sok jód van benne.

Tojás, kukorica, grapefruit
A tojásfehérje sem véletlenül gyakori eleme a fogyókúrás étrendeknek. Egy tojásfehérjében körülbelül 15-20 kalória található, fehérjetartalma viszont igen magas. Ám a pattogatott kukoricáról sem kell lemondanunk a diétánk miatt: az olaj nélkül, forró levegő segítségével kipattogtatott kukoricából nyugodtan megehetünk akár nagyobb mennyiséget is. Ezeken kívül nem kell száműznünk a gyümölcsöket sem, legalábbis nem mindegyiket. Egy grapefruitban például körülbelül 50 kalória található, így ezt a gyümölcsöt a diétázók is ehetik, és egy jó adag C-vitamint is bevihetnek vele. A gyümölcsök közül alacsony kalóriatartalmú még az eper, az áfonya és a szeder is, ráadásul mindkettő tele van antioxidánsokkal.

Forrás: brightside.me

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 16:26, csütörtök | Helyi

Határontúli magyar gyerekeket ajándékoztak meg a Dózsa iskola tanulói

Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen – mondta Széchenyi István, a legnagyobb magyar.

2021. Május 06. 12:49, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. Május 05. 16:08, szerda | Helyi

Százhetvenegy millió forintot szán a kormány fogyatékos személyeket segítő programokra

A kormány számára fontos, hogy a fogyatékossággal élők minden támogatást megkapjanak az önálló életvitel kialakításához.

2021. Május 05. 14:26, szerda | Helyi

Az LMP javaslatai a szociális és gazdasági válságkezelésre

Az LMP 6 pontos gazdasági mentőcsomagot dolgozott ki a szociális és a gazdasági válságkezelésre.