Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2018. Április 11. 16:10, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Petőfi műveiből tartottak felolvasónapot

Petőfi műveiből tartottak felolvasónapot

Az idei és a jövő évet Petőfi-emlékévnek nyilvánította a félegyházi képviselő-testület.

A programsorozat a Magyar Kultúra napján Himnuszmondó versennyel vette kezdetét, majd ezt követően számos kulturális esemény, verseny, könyvbemutató és kiállítás színesítette a programok sorát.

Ma (április 11-én) a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban szintén az emlékévhez kapcsolódóan felolvasónapot tartottak középiskolások számára. A rendezvényen Kállanié Vereb Mária könyvtárigazgató köszöntését követően elsőként városvezetésünk – Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek –, valamint a polgármesteri hivatal dolgozói olvastak fel Petőfi műveiből. Ezt követően egész nap folyamatosan adták át a kilincset a diákok egymásnak, hogy megoszthassák az általuk leginkább kedvelt sorokat Petőfi Sándortól.

Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke örömmel mondta el lapunknak hogy, városunk minden középiskolája nagy lelkesedéssel vett részt a felolvasónapon.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.