Városlista
2021. október 19, kedd - Nándor

Hírek

2021. Október 13. 08:56, szerda | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Petőfiszállás csatlakozott a szemétszedési akcióhoz

Petőfiszállás csatlakozott a szemétszedési akcióhoz

Petőfiszállás Község Önkormányzata újra csatlakozott az országosan meghirdetett TESZEDD elnevezésű szemétszedési akcióhoz.

Ennek keretén belül a közterület megtisztításán túl arra is lehetőség adódik a belterületen és a tanyán élők számára egyaránt, hogy a lakókörnyezetükben, az alábbiakban megadott feltételek szerint hulladékot gyűjthessenek, melyhez a program biztosítja a szükséges eszközöket. Az összegyűlt szemetet a hulladék gyűjtőpontra kell elhelyezni, ahonnan később elszállításra kerül.

A szemétgyűjtési akció 2021. október 18 és október 22 között kerül megrendezésre.

A gyűjtőpont a rendőrség mögötti „hulladék udvarban” lett kijelölve.

A szükséges eszközöket (zsákok, kesztyűk) a Közösségi Szolgáltatóház Szociális Intézményében lehet átvenni a megadott dátumon belül.

Információ: Nagy Péter 06-70/338-0331

A TeSzedd keretében nem szabad összeszedni építés-bontás törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjthető zöldhulladék sem!

Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható és nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.

A TeSzedd! nem gyűjt szelektíven, mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem hasznosíthatóak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 19:47, hétfő | Helyi

Minden korosztályt megigézett a miniatűrök világa

A Kiskunfélegyházi Makett Szakkör ismét meglepte az október 16-17-én megrendezett látványmakettezés és kiállítás látogatóit.

2021. Október 18. 17:18, hétfő | Helyi

Bagdy Emőke Kiskunfélegyházán tart előadást

A Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Móra Ferenc Művelődési Központ közös szervezésében Bagdy Emőke szakpszichológus, pszichoterapeuta 2021. november 15-én, hétfőn 17 órakor Kiskunfélegyházán tart előadást.

2021. Október 18. 16:47, hétfő | Helyi

A Magyar Közút idén is csatlakozott a TeSzedd! akcióhoz

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is csatlakozott az elmúlt évek legsikeresebb országos környezetvédelmi akciójához, a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! felhíváshoz

2021. Október 18. 08:31, hétfő | Helyi

Petőfiszállás és Csengele között egy vasúti átjárónál vonat és személygépkocsi ütközött

A Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó 700-as számú Kárász InterCity vonat Petőfiszállás és Csengele között egy vasúti átjárónál személygépkocsival ütközött.