Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Október 01. 08:17, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Piknik és nyílt nap a Mezgé Tangazdaságában

Piknik és nyílt nap a Mezgé Tangazdaságában

Egy év kihagyás után, október 2-án szombaton, újra Mezgé Piknik lesz a tangazdaságban.

Rózsa Pál igazgató elárulta, hogy hetedik alkalommal nyitja ki a kapuit a tangazdaság és várja a családok apraját-nagyját egy jó hangulatú találkozóra.

Hét esztendeje díjlovaglás, versenyszervezés miatt hívták életre a lovas-gasztro családi napot, ami ma már jócskán túlnőtt az eredeti elgondoláson. Azóta kutyaszépségverseny, istállókiállítás, gyermekprogramok, kézműves vásár, íjászat és az iskola tanulói által készített finomságok várják a kilátogatókat. Nagy népszerűségnek örvend a Mezgé Burger és a bográcsos marhapörkölt is, ami idén is kapható lesz. Bálapiramis, bálalabirintus, állatsimogató, csillámtetoválás, gyermeklovagoltatás, kocsikázás várja a gyermekeket, sőt, idén újdonságként huszárbemutató és gépkiállítás is látható majd. A szervezők 9-től 16 óráig várják az érdeklődőket.

Rózsa Pál igazgatótól azt is megtudta a Félegyházi Közlöny munkatársa, hogy ha a járványügyi helyzet is lehetővé teszi, október 8-án és november 19-én nyílt napra várják az érdeklődő hetedik, nyolcadik osztályos általános iskolásokat, szüleiket és tanáraikat. A tervek szerint a képzési információk mellett megtekinthetik az iskolát és a kollégiumot, látogatást tehetnek a tangazdaság, a tanüzem és a húsüzem területén is.

(Információ: Félegyházi Közlöny / Nyitófotó: infokiskunfelegyhaza.hu 2019. évi archív)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).