Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2019. Április 09. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Rajzokon elevenednek meg a jászfényszarui szobrászművész alkotásai

Rajzokon elevenednek meg a jászfényszarui szobrászművész alkotásai

Testvérvárosunkból, Jászfényszaruból érkezett Zilahy Zoltán szobrászművész, hogy alkotásait bemutassa a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban április 5-én nyílt kiállításon.

Jászfényszaru és Kiskunfélegyháza kapcsolata, noha egészen az 1740-es esztendőig nyúlik vissza, a két város azonban csak tavaly kötött egymással testvérvárosi szerződést.
– Tudjuk, hogy az 1740-es esztendő elején 71 jászfényszarui család indult el errefelé, hogy a Kiskunság homokján új hazát találjon. Az elvándoroltakból lettek Félegyháza új telepesei – mondta az ünnepélyes kiállítás megnyitón Rosta Ferenc alpolgármester.

- Zilahy Zoltán szobrászművész kiállításával kezdetét veheti egy új történet, melyet remélhetően ezután együtt írunk – tette hozzá az alpolgármester.

A különleges tárlatot, valamint annak alkotóját dr. Feledy Balázs Holló László-díjas művészeti író mutatta be a megjelenteknek.
– Zilahy Zoltán a tradíció és az innováció művésze. Döntően fontos számára a tradíció, a hagyomány továbbépítése, az elődök örökségének a továbbvitele. Ugyanakkor az innovatív művészek közé tartozik, hiszen egy új technika, a képek felnagyítása jelenik itt meg – mondta.

A könyvtárban nyílt tárlat legfőbb érdekessége, hogy egyetlen szobrot sem láthatnak a művészetkedvelők. Zilahy Zoltán alkotásai ugyanis rajzokon elevenedtek meg. A szobrászművész ezzel a technikával egy külön műfajt is megelevenít a tárlaton.

A kiállítás, mely a két város kapcsolatát hivatott erősíteni a művészetek terén is, április 25-ig tekinthető meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.