Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2011. Augusztus 20. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Érdekes programokkal és gyönyörű tűzijátékkal vár Baja

Érdekes programokkal és gyönyörű tűzijátékkal vár Baja

Idén Budapest mellett Baján és Debrecenben is lesz ünnepi, államilag finanszírozott tűzijáték.

„Nagy megtiszteltetés a város minden polgárának, hogy nálunk lesz az országos tűzijáték egyik állomása” - mondta Baja városának polgármestere. A városvezető reméli, hogy sokan jönnek el gyönyörködni a tűzijátékban mind a városból, mind a környékről.

Idén három helyszínen is lesz országos tűzijáték. Baja városa lett az egyik kiválasztott helyszín, mely – a település polgármestere szerint – részben annak köszönhető, hogy Bajának, az EU-elnökség idején, a Duna-stratégia miatt kiemelt szerepe volt. Ezenkívül a bajaiak mindig is híresek voltak arról, hogy ha baj van, összefognak és nagyon szorgalmasak – tette hozzá Zsigó Róbert. „Talán ez a bajaiak megbecsülését is jelenti”.

A budapesti tűzijáték este kilenckor kezdődik, a bajai néhány perccel később (21.07) és 23 percig tart majd. A rakéták a Radnóti kollégium udvaráról indulnak és a tervek szerint ugyanolyan látványosak lesznek, mint a fővárosban.

A tűzijáték mellett természetesen még egyéb érdekes és szórakoztató programok várják az oda látogatókat. Délelőtt 10 órakor kezdődik az V. Utcazenész Fesztivál, amit a gyerekeknek és felnőtteknek szervezett történelmi játékok követnek. Itt az érdeklődők lovagi tornától és apródképzéstől kezdve a láncos buzogány pergetésig mindent megtekinthetnek. Az est folyamán pedig meghallgathatják a Pavarotti Emlékkurzus Zárókoncertjét, ahol Gulyás Dénes és Király Miklós mellett a kurzus hallgatói is fellépnek majd.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tűzijáték

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 27. 14:05, szerda | Belföld

Közel 10 milliárd forintból új naperőmű létesül Kecskeméten

Közel 10 milliárd forintból új naperőművet épít az év végéig Kecskeméten a MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft.

2023. Szeptember 27. 09:24, szerda | Belföld

Az EBRD szerint jövőre a magyar gazdaság növekedése lesz a legjelentősebb Közép-Európában

Az EBRD azt valószínűsíti, hogy 2024-ben a magyar gazdaság növekszik a leggyorsabban a közép-európai és a balti EU-térségen belül.

2023. Szeptember 27. 06:00, szerda | Belföld

Elítéltek egy férfit, aki majdnem halálra verte az őt visszautasító nőt

A Nyíregyházi Törvényszék tíz év börtöntüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit, aki majdnem halálra verte a közeledését visszautasító nőt Nyíregyházán.