Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Október 28. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Reggelente ködös, napközben száraz, napsütéses idő várható hétvégén

Reggelente ködös, napközben száraz, napsütéses idő várható hétvégén

Hajnalonként többfelé ködös, de napközben jellemzően száraz, napsütéses idő várható hétvégén. A borult tájakon szitálás előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet a párás helyeken 15, a napos vidékeken 20 Celsius-fok körül várható, fagyra nem kell számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a köd, illetve a rétegfelhőzet fokozatosan zsugorodik, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön azonban tartósan borult, párás idő várható. Számottevő csapadék nem lesz. A változó irányú szél az ország nagy részén gyenge marad, ugyanakkor az Észak-Dunántúlon a délire forduló szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a derült tájakon 20 fok közelében, a tartósan borult területeken 15 fok alatt marad.

Szombaton a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de főként az ország északkeleti felén tartósan borult, párás helyek is lesznek. Legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz. A hajnali 5-12 fokról délutánra a borult, párás helyeken 15, a napos részeken 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a köd- és rétegfelhőzet feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de főként az ország északkeleti felén tartósan borult, párás idő valószínű. Legfeljebb a borult tájakon lehet szitálás. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 5-12 fokról kora délutánra a borult, párás helyeken 15, a napos vidékeken 20 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Címkék: hétvége, időjárás, köd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.