Városlista
2022. október 8, szombat - Koppány

Hírek

2018. November 17. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Reggeli szokások, melyektől hízhatunk

Reggeli szokások, melyektől hízhatunk

Kevesen tudják, de ahhoz, hogy ne tudjunk fogyni, már annyi is elég lehet, hogy nem megfelelően indítjuk a napunkat. Éppen ezért érdemes lehet elkerülni az alábbiakat.

Túl sokáig alszunk
Már szinte mindenki tudja, hogy a túlságosan kevés alvás hízáshoz vezethet, mivel ilyenkor megemelkedik a szervezetben a kortizol szintje, ami miatt megnő az étvágyunk is. Csakhogy az egészséges testsúly elérésének szempontjából ennek az ellenkezője sem igazán jó. Kutatások szerint azoknak, akik naponta tíz órát vagy többet alszanak, magasabb a testtömegindexük, mint akik beérik hét és kilenc óra közötti mennyiséggel.

Sötétben készülődünk
Ha ébredés után nem húzzuk el a függönyöket, és nem engedünk fényt a lakásba, akkor ez hatással lehet a testsúlyunkra. Egy kutatás szerint azok, akiket természetes fény ér a reggeli, délelőtti órákban, általában alacsonyabb a súlya, mint azoknak, akik kevesebbet érintkeznek napfénnyel. Ez azért van, mert testünk működése - többek között anyagcserénk is - a belső óránkhoz alkalmazkodik, amely a reggeli napból áradó kék fényt afféle igazodási pontként használja.

Nem ágyazunk be
Ez talán furán hangzik, de egy kutatás szerint azok, akik beágyaznak, 19 százalékkal pihentetőbben alszanak azoknál, akik nem. Ráadásul egy másik kutatás szakértői bebizonyították, hogy akik reggelente rendbe szedik az ágyukat indulás előtt, jobban ragaszkodnak olyan egészséges szokásaikhoz is, mint a kiegyensúlyozott táplálkozás vagy a rendszeres mozgás.

Nem mérjük magunkat
A Cornell egyetem 162 túlsúlyos férfi és nő bevonásával végzett kutatást, amely két évig tartott. Arra jutottak, hogy akik mindennap mérték magukat, többet fogytak, és hosszabb ideig tudták tartani a súlyukat is. A napi méretkezésre a legjobb a reggel - röviddel felkelés után kaphatjuk a legpontosabb eredményeket.

Címkék: alvás, hízás, mérés

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 16:48, péntek | Helyi

Petőfi 200. Csapatíjász Verseny

A Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület október 8-án (szombaton) csapatíjász versenyt rendez Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójának és a szabadságharc hőseinek emlékére.

2022. Október 07. 10:49, péntek | Helyi

Decemberig fokozott ellenőrzést rendeltek el Bács-Kiskun megyében

Dávid Károly r. vezérőrnagy 2022. október 7-én 0 órától 2022. december 6-án 24 óráig Bács-Kiskun megye közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el.

2022. Október 07. 09:41, péntek | Helyi

Pusker Júlia újra Kiskunfélegyházán

A kecskeméti származású kiváló hegedűművésznő koncertet ad 2022. október 7-én, pénteken 17 órakor a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Jankovszki Ferenc koncerttermében.

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.