Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Január 13. 13:15, csütörtök | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Régi vágya teljesülhet a kunszállásiaknak

Régi vágya teljesülhet a kunszállásiaknak

A 2022-es év nagyszerű hírrel indult Kunszálláson. Tegnap vehette kézbe a település polgármestere az M5 autópálya kunszállási csomópontjának építési engedélyét.

Almási Roland Márk polgármester szerint, tevékenysége legnagyobb kihívása az autópálya lehajtójának ügye. Az elmúlt több mint két esztendőben, az ezzel kapcsolatos kommunikációja meglehetősen visszafogott volt. Nem véletlenül! Tisztában volt vele, hogy fokozott várakozásnak kell megfelelni, hisz a településen élők régi álmáról van szó

Azonban az eltelt időszak nem volt hiábavaló, a háttérben komoly munka folyt. Megszámlálhatatlan egyeztetés, megbeszélés az érintettekkel mind személyesen, mind online. Az elvégzett munka gyümölcse azonban mára beérett, megszületett az építési engedély.

Szeretné azonban világossá tenni, hogy ezzel még nem ért célba a feladat, csupán egy nagyon fontos lépést tettek. Következhet a közbeszerzés a kivitelezésre, azt követően a megvalósítás.

„Úgy gondolom, már nem vagyunk messze, elérhető közelségbe került a lehajtó. De továbbra is dolgoznunk kell, úgy ahogy eddig! Ezúton szeretném megköszönni Lezsák Sándor képviselő úrnak és munkatársainak segítő közbenjárásukat!” – fogalmazott Almási Roland Márk, Kunszállás polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.