Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Január 31. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rehabilitációs hozzájárulás: hogyan spóroljunk egymilliót?

Rehabilitációs hozzájárulás: hogyan spóroljunk egymilliót?

Megváltozott munkaképességűek alkalmazásával megtakarítható a rehabilitációs járulék évi csaknem egymillió forintos összege, és a szükséges beruházásokhoz még támogatás is szerezhető - mondta az EU-Jobs Kft. szakértője a Gazdasági Rádióban. Többek között olyan eszközöket beszerezésére lehet pályázni, amelyek a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására alkalmassá tegye a munkahelyet.

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról szóló szabályok idén alapvetően nem változtak, vagyis 25 alkalmazott fölött a munkavállalók 5 százaléka után kell fizetni 964 ezer 500 forintot évente. Vagyis nagyjából 20 főnként kell alkalmazni megváltozott munkaképességű embereket, vagy meg kell pénzzel váltani a foglalkoztatást. Támogatást csak akkor kapnak, ha valóban alkalmazzák a megváltozott munkaképességű embert – tette hozzá Hoffmann Gábor az EU-Jobs Kft. szakértője.

Németh Gábor, az Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány képviselője elmondta, hogy egyebek között abban tudnak segíteni, hogy olyan eszközöket beszerezzenek, amelyek a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására alkalmassá tegye a munkahelyet. Ez akár többmilliós beruházás is lehet. Ez gyakran távmunkaként valósul meg, akár a toborzással és a megváltozott munkaképességűek mentorálásával együtt.

A programba az a munkavállaló vonható be, akinek az egészségügyi állapota 60 százalékos vagy alacsonyabb mértékű, és van biztosítással járó jogviszonya. A rehabilitációs hozzájárulást akkor lehet megspórolni, ha a munkaadó legalább napi 4 órában foglalkoztatja a megváltozott munkaképességű dolgozót. Vagyis a munkaadó értékes munkát kaphat cserébe a több mint 900 ezer forintért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.