Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Június 23. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rekordszámú nevezés a Borgálára

Rekordszámú nevezés a Borgálára

A borászok, szakemberek tudják, hogy nyár elején zajlik hazánk legrangosabb nemzetközi bor-megmérettetése, a VinAgora Nemzetközi Borverseny, az egyetlen olyan verseny Magyarországon, ahol a magyar és külföldi borok együtt mérettetnek meg nemzetközi szaktekintélyek által. A borkedvelők, hozzáértők pedig ilyenkor már várják, hogy ők is megkóstolhassák a nevezett és díjazott magyar, külföldi borokat.

Június 30-a az ő napjuk, hiszen e napon elegáns környezetben vonul fel előttük a hűs borospalackok hosszú-hosszú sora, melyekből kedvükre kóstolgathatnak. Minden bor mellett megtalálható lesz a hivatalos bírálati lap a versenyen kapott értékeléssel, így a vendégek összehasonlíthatják a borok eredményeit is. Új kedvencekre bukkanhat, régi ismerősöket üdvözölhet poharaiban az, aki szereti a bort, szereti a sokszínűséget vagy egyszerűen kellemesen szeretne eltölteni egy borillatú napot 630 féle nedű, és sok neves borász társaságában.

Akinek ez mégsem lenne elég, kedvére válogathat a különleges és rendhagyó programok közül:

A nyári szarvasgomba és kalapos társai – illat, íz, élmény

Ha szereti az erdő rejtelmes, mély illatait, hallgassa meg a természet egyik legnagyobb tisztelője és értője, Szakács József egyedi hangulatú előadását, kedves történeteit a szarvasgomba vadászatról, gombavadász kutyákról, az erdő fekete gyémántjáról. Az előadás alatt bemutatott gombák hozzájuk illő, kiváló borok kíséretében kóstolhatók meg. A program támogatója a Vagoemt Kft., a Gravitációs Gourmet Pont működtetője.

Előadás kezdete: 16 óra.

Mesterkóstoló a sötétben – csúcsborászok, csúcsborok

Ha különösen ínyencnek tartja magát, szereti az elit kóstolókat és nem fél a sötétben, jelentkezzen a mesterkóstolóra, ahol négy szakember (Légli Ottó, Szepsy István, Tiffán Ede, Zilai Zoltán) hat kiemelkedő borról fog beszélgetni a résztvevőkkel, egy vaksötét teremben. Három bor a VinAgora Borverseny kiváló eredménnyel szereplő bora lesz, másik három pedig külföldi, nemzetközileg elismert csúcsbor, szintén fehér, vörös és természetes borkülönlegesség kategóriában. A rendhagyó program célja megmutatni, milyen érzés vaksötétben kóstolni, mennyire befolyásolja a szem kizárása az értékelést, valamint arra kíván rámutatni, hogy milyen stílusjegyeket képvisel a nemzetközileg jegyzett minőség és egy nemzetközileg elismert borverseny legnagyobb díjával rendelkező bor. A program megvalósulásában segítséget nyújt a Láthatatlan Kiállítás.

Előadás kezdete: 14 óra.

„Én is pontozok” – interaktív borszakmai játék

Ha szeretné összevetni saját véleményét, bírálatát a VinAgora szakmai zsűri ítéletével, vegyen részt az ingyenes interaktív borszakmai játékon a rendezvény egész ideje alatt. A borok elismert tudója segíti Önt a pontozásban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak

Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon - mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon.