Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. December 02. 09:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Rózsa Pál

Remekeltek a Mezgések a Hagyományos sütemények versenyén

Remekeltek a Mezgések a Hagyományos sütemények versenyén

Hosszas kiesés után idén ismételten megrendezésre került a Cukrász Hagyományőrző Verseny.

A rendezvényt a nagykőrösi Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium rendezte 2021 november 25-26-án.

Az idei verseny az esküvő jegyében lett meghirdetve. A versenyzőknek gyakorlatban és szóban kellett megmérettetniük magukat a két napos fordulón. Az első napon a gyakorlati tudásukat mutatták be a tanulók, egy szabadon választott esküvői süteménnyel, egy a zsűri által megnevezett süteménnyel (jelenesetben ez a dobostorta volt) és egy esküvői tortadísz elkészítésével.

A második nap került sor a választott esküvői sütemények bemutatásáról készült előadás prezentálására. A Déli Agrárszakképzési Centrum - Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói ezen az izgalmas versenyen szépen szerepeltek. Hagyományőrzésért a zsűri különdíjban részesítette a félegyházi csapatot.

Az iskola versenyzői: Kis Kitti és Miholics Rita, a 3/11/PC osztály tanulói.

Felkészítő tanáraik: Dányi János (gyakorlat), Szirom Anikó (elmélet).

Kísérő tanáruk: Kovács Krisztina.

Gyakorlati felkészítésük a P&P Pékáru Kft. tanüzemében történt.

Gratulálunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.