Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 02. 14:25, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Segítenek, hogy biztonságosabbak legyenek a strandok

Segítenek, hogy biztonságosabbak legyenek a strandok

A Magyar Vöröskereszt jóvoltából idén is több balatoni strandon működik elsősegély-szolgálat. A program 2007-ben indult, azóta több mint tízezer esetben segítettek a vöröskeresztes önkéntesek. Az ingyenes szolgálat feladata a parton t

 

 Jelenleg 19 településen összesen 27 balatoni strandon található olyan elsősegélynyújtó hely, ahol a Vöröskereszt önkéntesei vigyázzák a nyaralók épségét.

„Július 1-én kezdődik a program, augusztus 21-ig tart, és reméljük, ebben segíteni kicsit biztonságosabb lesznek strandok” – mondta el Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke.

A fiatal önkéntesekhez többnyire kisebb problémákkal fordulnak. Ha kell, tájékoztatást nyújtanak, szükség esetén figyelmeztetnek, például az erős UV-B sugárzás, vagy a közelgő vihar veszélyeire. A szolgálatban idén 400 önkéntes vesz részt az ország különböző részeiről.

Kovács Dávid, a Magyar Vöröskereszt ifjúsági szakmai vezetője elmondta: „ez egy nagyon-nagyon jó alkalom arra, hogy ők olyan gyakorlati ismereteket is szerezzenek, amely esetleg a pályaorientációjukat is segíti a későbbiekben. Nagyon-nagyon sokan választják utána az egészségügyi szakmát”.

A Vöröskereszt önkéntesei az elmúlt négy évben több mint 12 ezer sérülést láttak el a Balatonnál. (pr)

hírTV

Címkék: balaton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni