Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Március 21. 12:38, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Segítő kéz a rászorulóknak

Segítő kéz a rászorulóknak

A Magyar Szocialista Párt helyi szervezete tanácsadási szolgáltatást indít a városban élő rászorulóknak.

– tudtuk meg Eszik Bencétől, a Művelődési és Szociális Bizottság tagjától, a Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom megyei elnökétől a ma (március 21-én) az MSZP Székházban tartott sajtótájékoztatón.

A Magyar Szocialista Párt helyi szervezete mindig is elsőséggel tekintett a Kiskunfélegyházán nehéz körülmények között elő emberekre. Ennek megfelelően a városban egyedüli politikai szereplőként vállalja fel már évek óta az arra rászorulók rendszeres segélyezését, támogatását. Ez a munka mindig is úgy működött hatékonyan, hogy a párt önkéntes segítői, felajánlói - és ami a leginkább kiemelendő - civil szervezetei oroszlánrészt vállaltak a segítségnyújtásban. Általuk sok félegyházi család részesülhetett szimbolikus segítségnyújtásban, de nagyon gyakran kézzel fogható juttatásban is.

Horváth Tamás, az MSZP helyi szervezetének elnöke a város önkormányzatában szerepet vállaló képviselőként és bizottsági tagként, valamint Eszik Bence a Művelődési és Szociális Bizottság tagja, az aktivisták és tagok közreműködésével olyan feladatokkal szeretné bővíteni a már megkezdett segítő munkát, mely további támogatáshoz juttatja a legrászorultabbakat.

Tanácsadói és segítői munkájukkal ahhoz próbálják hozzásegíti a városban élőket, hogy a települési támogatásokat minél többen igénybe vehessék. Ezen kívül különféle hétköznapi problémák megoldásában is (legyen az lakcímkártya igénylés, kérelem megírása stb.) szívesen nyújtanak segítséget heti két alkalommal kedden és péntek délelőttönként, valamint igény szerint a támogatott akadályoztatása esetén előzetes egyeztetés alapján a lakhelyén is mód van erre. A szükséges adminisztratív vagy szakmai támogatást az MSZP önkormányzati delegáltjai biztosítják, eszközt és információt nyújtva a kérelmező számára.

A város idén 40 milliós keretösszegnyi forrást biztosít a támogatások finanszírozására, de az elmúlt évek tapasztalata alapján a biztosított forrás jelentős része nem jut el a kedvezményezettek számára. Ennek oka részben a támogatási feltételek talán túl szigorú megszabása, de leginkább az információhiány. Az MSZP helyi szervezete ezek orvoslásában vállal szerepet tanácsadásával és segítségnyújtásával.

A szervezet legfőbb célja az, hogy mindenki, aki jövedelmi helyzetéből, szociális rászorultságából, családi állapotából adódóan kedvezményezettje lehet a jelenlegi települési támogatási rendszernek, ahhoz jusson el az információ annak felhasználási feltételeiről.

„Bízunk abban, hogy a már megkezdett segítő munkánk ezzel a tanácsadási folyamattal egységes egésszé válik, az MSZP társadalmi felelősségvállalás terén meghatározott alapfeladataként hozzájárul a város szociális intézményrendszerének javításához” – mondta Horváth Tamás az MSZP helyi szervezetének elnöke.

Tanácsadó Pont elérhetőségei:

MSZP Választókerületi Iroda – 6100 Kiskunfélegyháza, Gorkij utca 2.

Ügyfélfogadás: kedden és pénteken: 08:30-14:00 óra között

Telefon: +36-20/745-9132, 76/504-359

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: