Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Március 19. 14:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Segítő kezekre találhat a hétköznapokban

Segítő kezekre találhat a hétköznapokban

Ünnepélyesen is megnyitották a Kun u. 10. sz. alatti Sorsok Háza Pszchiátriai Betegek Nappali Intézményét.

Ünnepélyesen keretek között nyitották meg a Kun u. 10. sz. alatti Sorsok Háza Pszchiátriai Betegek Nappali Intézményét.

Tulajdonképpen már attól a pillanattól nyitva áll a kapuja a rászorulók számára, amióta az utolsó bútort elhelyezték a fogadó helyiségekben. Az ünnepélyes megnyitóra azonban csak ma (március 19-én) délután került sor.

Köszöntőjében Opauszki György fenntartó képivselő pár szóban bemutatta a hasonló intézmények működését és szerepét a hétköznapi emberek életében. A Sorsok Háza tulajdonképpen menedék a társadalom perifériájára szorult embereknek, akiknek talán utosó esélye lehet ez a segítség. Nem az a cél, hogy az intézmény falai között tartsák a betérő pszichés betegségekkel küzdőket, akiket a társadalom kirekesztett. Azt kell elérni az intézmény dolgozóinak, hogy a rászoruló, segítséget kérőknek vigaszt nyújtsanak és felkészítsék arra, hogy vissza tudjanak térni a hétköznapi életbe munkavállalással és barátok szerzésével.

Mészáros Kornél, a Magyarországi Baptista Egyház Főtitkára egyházi vonatkozásban közelítette meg a teendőket és egy példabeszéddel élve magyarázta el az egybegyűlteknek mit jelent az, ha valaki "kilóg" a sorból, nem tudja azt nyújtani amit a társadalmi morál elvár tőle. Ezeken az embereken és a hozzátartozó családtagokon csak úgy lehet segíteni, ha megértően fordulunk feléjük, átérezzük a problémáikat, rávezetjük a megoldásra, kutat mutatunk az útvesztőből és a lehetőségekhez mérten támogatjuk.

Hajdú Julianna intézményvezető csatlakozott az előtte szóló egyházi képviselőkhöz. Szintén az együttérzés és segítségnyújtás fontosságát hangoztatta. Azonban azt is hozzáfűzte, nem csak úgy kell segíteni, hogy hajlékot, ételt adunk a rászorulóknak, hanem be kell vonni a munkába is. Az intézményvezető feltett szándéka, hogy kapcsolatba lép a helyi Munkaügyi Központtal is. Lehet, hogy nem minden munka elvégzésére alkalmasak a pszichés gondokkal küzdő emberek, de akadnak olyan feladatok, amelyeket el tudnak végezni. Aki pedig irányítja a munkavégzésüket, nagyobb türelemmel és megértéssel látja át azt, hogy egy pszichésen sérült ember nem minden munkafolyamatot végez el úgy, mint egészséges társai.

A köszöntők sorát Balla László alpolgármester zárta. Beszédében felajánlotta segítségét magánszemélyként, önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként is az intézmény működéséhez. Gratulált az elképzelés megvalósításához és sok sikert kívánt a további munkákhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok