Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Május 01. 07:15, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Sok kiváló szakember lépett ki a Mezgé kapuján a nagybetűs életbe

Sok kiváló szakember lépett ki a Mezgé kapuján a nagybetűs életbe

A Déli Agrárszakképzési Centrum – Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium április 30-án tartotta ballagási ünnepségét.

Az esemény fénypontját – a tarisznyaátadást – megelőzően a végzősök és a ballagtató diákok mondták el ünnephez kapcsolódó gondolataikat, érzéseiket és az iskolában töltött évek élményeit, emlékeit.

Rózsa Pál, az intézmény igazgatója elsőként Simonné Szerdai Zsuzsanna, a Déli Agrárszakképzési Centrum főigazgatójának gondolatait osztotta meg a ballagó diákokkal, ezt követően személyesebb hangvételű beszédével szolgált útravalóul a végzősöknek.

- Ellentmondásos érzések övezik ezt a napot, hiszen évek óta vártátok, hogy elérkezzen és most mégsem önfeledt az ünnep. A búcsúzás a középiskolás korszaktól visszatekintés az elmúlt évek alatt összegyűjtött emlékekre, egy pici számadás, előretekintés a jövőbe vezető útra, a közelgő vizsgákra. Egyszerre keltenek örömöt, szomorúságot, elszántságot és kétségeket. Az itt töltött évek mindennapjainak harcai, élményei, sikerei és nehézségei nagyon erős köteléke építettek az osztálytársak, az évfolyamtársak, a diákok és a tanárok között. Ma a kötelékek meglazulnak, a biztonságot adó közös munka befejeződik. Az érettségin a szakmai és felvételi vizsgákon, a munkahelyszerzés útjain már mindenki a maga boldogulásáért küzd. Kell, hogy sikerrel vegyétek ezeket az akadályokat is, hiszen bizonyítottátok, hogy képesek vagytok rá.

Ahogyan a ti mezgés létetek nyomaitokat is őrzik a tablók, az osztálynaplók, a hivatalos dokumentumok, a témazárók, az itt maradó diáktársak és tanáraitok, az iskolaépület, a tanüzemek és kollégiumok, úgy őrizzétek meg ti is a mezgés emlékeiteket. A későbbi életetek során bármikor, bárhol tudunk segíteni, csak forduljatok hozzánk bizalommal. Ezt az iskolát, a félegyházi Mezgét a diákok szeretete, munkája, sikerei és a felnőttek elkötelezettsége tette jónevű, elismert, népszerű iskolává, sőt büszkén mondhatom, hogy a régió, vagy akár az ország legszínvonalasabb, legismertebb agrárszakképző intézményévé. Köszönöm, hogy szerettétek és segítettétek az iskolát, köszönöm a reggeli vidám köszönéseket, a rendezvényeken nyújtott segítségeteket, a tanüzemekben nyújtott munkátokat, az iskola hírnevéért bizonyított szorgalmatokat, és tehetségeteket – mondta az igazgató.

Az ünnepségen emlékérmet és jutalomkönyvet kaptak az országos szakmai versenyeken kiemelkedő helyezéseket elért tanulók, teljesítményükért:

Húsipari termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV)
Somodi Zoltán – 9. hely, Balogh Bálint – 7. hely, Tisóczki Tamás – (első 3 helyezett között, a jelenleg zajló Szakma Sztár Fesztiválon dől el, hogy hányadik helyezett lett)

Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV)
Kolompár Szonja – 11. hely, Miholics Rita – 7.hely (+legjobb szóbeli)

Pék Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV)
Juhász Tamás – 7. hely

Gazda Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV)
Szabó Fanni – 4. hely (+legjobb szóbeli)

Ágazati Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenye (élelmiszeripari ismeretek) (ÁSZÉV)
Gulyás Kamilla Dorottya – 1. hely, Szécsényi János – 4. hely, Bacsó Panna Szófia – 7. hely

Élelmiszeripari technikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV)
Jagodics Evelin – 2. hely (+különdíj), Szabó Imre – 6. hely, Fehér Eszter – 8. hely, Kovács Tamara – 9. hely, Fábián Eszter – 10. hely, Mészáros Marcell – 11. hely

Mezőgazdasági technikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV)
Süveges Sándor– 7. hely (+ legjobb kertészeti gyakorlati versenyfeladat), Turucz Tamás – 14. hely

Guba Sándor Emlékverseny (Kaposvár)
Ladányi Hanka – 3. hely, Boda Csilla – különdíj, Bathó Zoltán – különdíj

Csapó Dániel Emlékverseny (Szekszárd)
Mészáros Marcell – 3. hely, Dobos Viktória – legjobb írásbeli, Jagodics Evelin – verseny különdíja, Fábián Eszter – különdíj témaválasztásért, Kovács Tamara – különdíj témaválasztásért, Nagy-Pál Evelin – Tolnatej különdíj, Szabó Imre – szekció különdíj

Pék Hagyományőrző Verseny
Miholics Rita- ezüstérem, Kolompár Szonja- ezüstérem, Kis Kitti- pozsonyi kifli készítő kategória - aranyérem (+ különdíj a „tökéletesen megtervezett munkájáért”)

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.