Városlista
2024. június 28, péntek - Levente, Irén

Hírek

2024. Június 24. 09:13, hétfő | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

Sokan ellátogattak a Múzeumok Éjszakájára Kiskunfélegyházán

Sokan ellátogattak a Múzeumok Éjszakájára Kiskunfélegyházán

Az esti vihar ellenére is sokan ellátogattak a Kiskun Múzeumba 2024. június 22-én (szombaton), hogy részt vegyenek a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton.

A Múzeumok Éjszakája külföldi mintán alapuló magyarországi kulturális rendezvény, amit először 2002-ben rendeztek meg. Az eseményt azóta jellemzően Szent Iván éjjeléhez legközelebb eső szombati napon tartják és kivétel nélkül minden helyszínen nagy népszerűségnek örvend.

A Kiskun Múzeum különböző tematikus tárlatvezetésekkel, interaktív kiállításokkal, műhelyfoglalkozásokkal, zenei és színházi előadásokkal, játékos gyermekudvarral színesítette a programok sorát, melyen a család apraja-nagyja jól érezhette magát. Természetesen harapni- és nassolni való is akadt bőven, melyhez hűsítő szomjoltókat kínáltak az udvaron felállított vendéglátóipari létesítmények.

A kora esti órákban a Passangers kamaraegyüttes filmzenékkel és ismert dallamokkal szórakoztatta a nagyérdeműt, majd Fejér Simon Pál Hangszervándor mutatta be a világ különböző tájairól származó hangszereit. Őt a Bab Társulat követte óriásbábos előadásával, majd a Borcsa Zenekar és a Bab Társulat Babos Dani vezetésével invitálta táncra a látogatókat. Az est Maszkura poétás önálló zenés estjével zárult kicsit hamarabb a tervezettnél a viharos időjárás miatt, ám ez mit sem rontott a rendezvény sikerén.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 28. 10:36, péntek | Helyi

Egy apró szúrás, óriási baj!

Rendőrök segítettek Kiskunfélegyháza vasútállomásán egy darázscsípéstől bajba jutott hölgyön.

2024. Június 28. 10:23, péntek | Helyi

Megvizsgálták a vármegye természetes fürdővizeit

Bács-Kiskun vármegye hét engedélyezett természetes fürdővizének a 2024-ben eddig elvégzett laboratóriumi vizsgálatok alapján megfelelő a vízminősége.

2024. Június 28. 10:16, péntek | Helyi

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

2024. Június 28. 10:13, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.