Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 09. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Sokszor nem érnek célba a reálhozamok

Sokszor nem érnek célba a reálhozamok

Több esetben fordult elő, hogy a postahelyekre téves címzéssel érkeztek a magán-nyugdíjpénztári reálhozamok kifizetési utalványai.

Ilyen esetekben az utalványokat visszaküldik a feladó magánnyugdíjpénztárnak. A reálhozamok kifizetései kapcsán a leginkább előforduló hiba a nem létező, vagy hibás címek megadása, illetve a címzett nevének elírása - értesült a HVG.

A jelenlegi szabályok szerint a posta kézbesíthetetlennek minősíti az utalványt, ha a jogosult átvevőt nem tudják értesíteni, illetve azonosítani. Ezen utalványokat a hirdetményben meghatározott letéti idő, azaz 2011. szeptember 16-a előtt visszaküldik a feladó magánnyugdíjpénztárnak.

Mivel a reálhozam címzettjei a nyugdíjpénztárak ügyfelei, így az említett esetekben az összegek kiutalására csak a nyugdíjpénztárral való egyeztetést követően kerülhet sor.

A HVG értesülései szerint a Magyar Posta azt javasolja a nyugdíjpénztáraknak, hogy fontolják meg a visszaérkezett összegek újbóli kiküldésének lehetőségét a helyes címadatok megléte esetén.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hozam

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.