Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2024. Szeptember 16. 12:58, hétfő | Helyi

Szakmai konferenciát rendeztek a XXV. Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében

Szakmai konferenciát rendeztek a XXV. Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében

Pénteken délelőtt immár 25. alkalommal rendezett szakmai tanácskozást az Integrál Zrt. a Kiskunfélegyházi Libafesztivál alkalmából a félegyházi városháza dísztermében.

1999 óta több mint 100 előadást hallgathattak meg az érdeklődők a libatenyésztés témakörében. Idén is tudományos kutatások eredményeiről, a szakmában zajló változásokról és azok hatásairól szólnak az előadások, a szervezők célja az ágazat jövőképének formálása- hangzott el Vajda Tamás, az Integrál Zrt. termelési igazgatója, a szakmai tanácskozás szervezője köszöntőjében.

Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára beszédében beszámolt az élelmiszeriparban zajló jelenlegi beruházásokról, a szárnyas feldolgozás területén várható kormányzati támogatásokról, a kapcsolódó forrásokról és a pályázati lehetőségekről.

Csányi József, Kiskunfélegyháza város polgármestere az önkormányzat nevében köszöntötte a szakmai konferencián résztvevő vendégeket, beszédében kitért a 250 éve mezővárosi rangra emelt Kiskunfélegyháza identitására, mely az idő múlásával csak megerősödött és a mai napon is meghatározza a város gazdasági erőforrásait. Beszédében kiemelte a Libafesztivál életében jelentőséget játszó Integrál Zrt. és dr. Horváth Sándor elnök-vezérigazgató szerepét, valamint Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselőjének munkásságát, aki fővédnökségével valósul meg a fesztivál évről-évre.

„Ennek az ágazatnak volt múltja, van jelene, és lesz jövője” – hangzott el dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatójának ünnepi köszöntőjében. A vezérigazgató elmondta, hogy mindig is igyekeztek a szakmai tapasztalatokat a tudományos fejlődés felé irányítani. A jövő kulcsa a fejlődés, melyhez rendelkezésre állnak támogatási lehetőségek, kutatás-fejlesztési pályázatok, a digitalizációban rejlő lehetőség.

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő köszöntőjében beszámolt a lakiteleki Antológia Kiadó gondozásában megjelent kiadványról, mely a Kiskunfélegyházi Libafesztivál elmúlt 25 esztendejének írásos, képes beszámolója. Az Országgyűlés alelnöke elmondta: a Libafesztivál nem csak gasztronómiai élményforrás, hanem a minőség, az érték ünnepe esztendőről esztendőre. Köszönetét fejezte ki a Móra Ferenc Művelődési Központ vezetőjének és munkatársainak a fesztivál színvonalas lebonyolításáért.

Fotó: Ujvári Sándor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 13:47, hétfő | Helyi

Korszerűsítési munkálatokat végeznek a Darvas-téri fűtőműben

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Darvas téri fűtőműben korszerűsítési munkálatok lesznek 2024. szeptember 26-tól szeptember 28-ig.

2024. Szeptember 13. 14:12, péntek | Helyi

Az eső miatt változnak a Libafesztivál szabadtéren tartandó programjai

Esőhelyszínek és módosítások

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Szeptember 12. 13:30, csütörtök | Helyi

Anyakönyi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.