Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 05. 16:11, csütörtök | PR

Számold fel a hátfájás okait!

Számold fel a hátfájás okait!

Nem kell egy életen át szenvedni, fájdalomcsillapítókon élni! A hátfájás megelőzhető, ha pedig már kialakult, jó eséllyel enyhíthető, meg is szüntethető – akár otthon is.

Mutatjuk, mit tegyél, ha szeretnéd megőrizni hátad egészségét!

A hátfájás igazi népbetegség: életük során az emberek 80%-a találkozik vele hosszabb-rövidebb ideig valamilyen formában. A probléma számos dologtól kialakulhat a túlterheltségtől az öröklött betegségekig, ezért bizony van olyan helyzet, amikor muszáj vele orvoshoz fordulni. Mutatunk azonban pár szuper ötletet, amit megfogadva sokat tehetsz hátad egészségéért és a fájdalommentes életért!

Aludj jól!

A panaszmentes hát a hálószobában kezdődik. Meglepően hangzik? Pedig gondolj csak bele: életünk egyharmadát alvással töltjük – nagyon nem mindegy tehát, hogy min fekszünk! Az ágyrács, a párnák és az ágyneműk is fontosak, persze, de középpontban a matrac áll. Azon túl, hogy a megfelelő modell pihentető, kényelmes alvást biztosít, a hátfájás kialakulásának megelőzésében is alapvető szerepet játszik.

Szerencsére ma már számtalan verzió közül választhatsz, már léteznek matracok hátfájás ellen: dönthetsz például az ortopéd betegségek javítására fejlesztett, úgynevezett orvosi, vagy a testhez idomuló memory matracok mellett. Előbbiek tökéletes ortopédiai alátámasztást biztosítanak, utóbbiak pedig igazi anatómiai varázslók, segítségükkel csökkentett nyomás nehezedik a testre és a gerincre. Ha tehát beruházol egy minőségi matracra, nem csak jobbakat alszol majd, hanem egészséged megóvásáért is fontos lépést teszel!

Mozogj rendszeresen!

Nem is gondolnád, a gyenge izomzat milyen sokat számít – pontosabban milyen sok problémát okozhat! A gerinc mentén futó mélyhátizmok segítenek minket az előre és oldalra hajolásban, védik, stabilizálják a gerincoszlopot. Ha ezek az izmok nincsenek alaposan karban tartva, a terhelés könnyen a csigolyákra helyeződhet, ami komoly bajokat eredményez. Sportolj, mozogj hetente kétszer-háromszor, és dolgoztasd meg alaposan hátizmaidat, így megelőzheted a bajt!

Ne félj orvoshoz fordulni!

Ha nem csak egy lokális probléma – például egy rossz mozdulatból eredő izomhúzódás – áll fenn, mindenképpen kérj segítséget! Mindegy, hogy akut vagy krónikus eredetű a fájdalom, ha rövid idő alatt nem múlik magától, kérj időpontot háziorvosodhoz, ő majd eligazít, mit kell tenned, hova kell menned. A hátfájás nem játék, egyrészt a pénztárcádat is igencsak megviselheti egy későn felfedezett probléma, másrészt pedig közérzeted, szabad mozgásod, egészséged múlhat rajta!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.