Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 19. 07:11, vasárnap | Helyi
Forrás: Gulyás Sándor

Szántai Mária az „Év Olvasója”

Szántai Mária az „Év Olvasója”

Az „Év Olvasója” díjátadó ünnepségével, valamint Védelmezzük élő környezetünket!” című rajzpályázat eredményhirdetésével zárult az Országos Könyvtári Napok helyi rendezvénysorozata 2014. október 18-án, a Hattyúházban.

Az „Év Olvasója” díjátadó ünnepségével, valamint Herman Ottó halálának 100. évfordulója alkalmából meghirdetett „Védelmezzük élő környezetünket!” című rajzpályázat eredményhirdetésével zárult az Országos Könyvtári Napok helyi rendezvénysorozata október 18-án, a Hattyúházban. A rendezvényen Kállainé Vereb Mária, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazgatója mondott köszöntőt, közreműködtek a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és diákjai.

Kállainé Vereb Mária elmondta: Október 13-20. között országszerte elhangzott a hívogatás: Találkozzunk a könyvtárban! Az eseményeket a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a települési könyvtárak szervezték.

Az egymásra épülő, valamennyi korosztály igényeire figyelő rendezvénysorozat a településeken működő könyvtárak szolgáltatásait népszerűsítette. Az Országos Könyvtári Napokhoz több mint ezer intézmény csatlakozott, az egyhetes programkavalkád mintegy 5 ezer eseményt ölelt fel.

Az Országos Könyvtári Napok alatt mi is igyekeztünk megmutatni, hogy milyen sokféle tanulási, tájékozódási, kulturális, szociális lehetőség rejlik a könyvtári találkozásokban. Az akció egyik fő célkitűzése volt, hogy a rendszeres könyvtárhasználók segítségével minél több olyan személyt érjünk el, akik mindennapjaihoz eddig nem tartozott hozzá a könyvtárlátogatás. Változatos, minden korosztályt elérő rendezvényekre vártuk a félegyháziakat – mondta el az igazgatónő.

A köszöntőt követően került kihirdetésre, majd átadásra az „Év Olvasója”, „Az Év Gyermekolvasója”, „Az Év Olvasócsaládja”, „Az Év Betűbölcsise”, „Az Év Könyvtári Segítője” díj.

Az Év Olvasócsaládja a Németh család:

A felnőtt és gyermekkönyvtár aktív olvasói a Németh család tagjai. Naprakészen ismerik az újdonságokat, de a meglévő értékes szakirodalmat ismételten kikölcsönzik. Szabadidejük értékes része a napi olvasás, amit természetesen a szülői esti mesés felolvasás alapozott meg családjukban.

Az Év Gyermekolvasója Ballabás Eszter:

Eszter aktív résztvevője a nyári olvasótáboroknak. Tanév közben is rendszeresen olvas és látogatja a Gyermekbirodalmat. Igényes, értékes ifjúsági regényeket kölcsönöz, de helyben is szívesen olvas, amikor ideje engedi.

Az Év Betűbölcsise Zsibrita Lia:

Édesanyja rendszeresen hozta Liát a Betűbölcsibe, ahová többször a nagymama is elkísérte. A családi szombat délelőttök aktív résztvevői, örömmel kapcsolódtak be programokba.

Az Év Könyvtári Segítője Lantos Szabolcs:

Évek óta, szabadidejét feláldozva önkéntes munkájával segíti megrendezni az intézmény kiállításait. Mindig számítani lehet kreativitására, ötleteire és precíz, gyors munkájára.

Az Év Olvasója Szántai Mária:

Szántai Mária a Közgazdasági Szakközépiskola végzős tanulója, aki ha éppen nem siet a buszhoz, szívesen megosztja olvasmányélményeit a könyvtár dolgozóival. A statisztika alapján az idei évben a felnőtt olvasók közül Ő kölcsönözte ki a legtöbb könyvet, szám szerint 174 dokumentumot.

A „Védelmezzük élő környezetünket” címmel meghirdetett rajz pályázatról Czibolya Szilvia gyermekkönyvtáros beszélt, a pályamunkákat Meizl Ferenc, nyugalmazott iskolaigazgató, az Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 7. számú csoportjának vezetője értékelte.

A pályázatra kilencven alkotás érkezett, öt intézményből. A Kossuthvárosi Óvoda, a Darvas József, a Dózsa György, a József Attila, és a Platán Utcai Általános Iskola pályázott. A zsűri tagjai Lukács Ferenc festőművész és Meizl Ferenc nyugdíjas iskolaigazgató voltak. Minden beküldött alkotás kiállításra kerül, amely október 28-ától megtekinthető az intézményben.

Díjazottak:

Óvodai kategória:
Sikár Jázmin, - Kossuthvárosi Óvoda
Bátori Konrád - Kossuthvárosi Óvoda

Alsó tagozatos kategória:

Endre Zsanett, - Darvas József Ált. Isk. 1. osztály
Váradi András, - József Attila Ált. Isk. 3. osztály
Kelemen László Ádám, - Dózsa György Ált. Isk. 4. osztály
Darvas József Általános Iskola 3./b osztálya szerepelt a legsikeresebben.

Felső tagozatos kategória:

Kovács Miklós, - Platán Általános Iskola 5. osztály
Csáki Laura, - Dózsa György Ált. Isk. 5. osztály
Rázsi Barbara, - Darvas József Ált. Isk. 6. osztály
Miklán András, - József Attila Ált. Isk. 6. osztály
Gáspár Amanda, - Darvas József Ált. Isk. 7. osztály
Kocsis Karola, - Platán Általános Iskola 8. osztály

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA