Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Augusztus 23. 12:26, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Szarvasbőgést hallgató túrákat szerveznek a gemenci erdőben

Szarvasbőgést hallgató túrákat szerveznek a gemenci erdőben

Elkezdődött a szarvasbőgés a gemenci erdőben.

A Gemenc Zrt. augusztus 30. és szeptember 14. között erdei vasúttal és lovas fogattal szervez kirándulásokat azokhoz az erdőrészekhez, ahol jelentősebb bőgés várható – közölte az erdőgazdaság az MTI-vel.

A túrák esténként a Pörbölyi Ökoturisztikai Központtól indulnak; a természetbarátok augusztus 30-án és 31-én erdei vasúton és lovas fogaton is megközelíthetik a szarvasbőgéstől hangos területeket, szeptember 6-án, 7-én, valamint 13-án és 14-én erdei vasút viszi el a túrázókat a helyszínekre – írták. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges.

A Gemenc Zrt. túravezetőkkel várja az érdeklődőket, akik először a Gímvallatás elnevezésű programon hullajtottagancs- és bőgőkürt-bemutatón vehetnek részt, majd levetítik Mosonyi Szabolcs A gemenci szarvasok című természetfilmjét.

Az első alkalommal, augusztus 30-án a kirándulást vacsora és borkóstoló egészíti ki a lovas fogatos túra közönségének.

A programot gyerekek részére az erdőgazdaság általában nem ajánlja, mivel a több órás túrák csak akkor eredményesek, ha a látogatók végig csendben figyelnek. A Gemenc Zrt. ugyanakkor fontosnak tartja a természet megszerettetését, ezért egy alkalommal, szeptember 13-án gyermekeknek szánt kirándulást szervez az erdei vasút egyik megállójánál, Lassiban, ahol kézműves foglalkozások is várják a csendes hallgatózást hamar megunó kicsiket.

(Címlapfotó: ZooZoo.hu)

Címkék: Gemenc, szarvasbőgés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.