Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Július 11. 16:48, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti

Szeptemberben kerül a magyar mozikba Grosan Cristina első nagyjátékfilmje

Szeptemberben kerül a magyar mozikba Grosan Cristina első nagyjátékfilmje

Szeptemberben kerül a magyar mozikba Grosan Cristina erdélyi filmrendező A legjobb dolgokon bőgni kell című első nagyjátékfilmje.

A Legjobb dolgokon bőgni kell című film története szerint Maja (Rainer-Micsinyei Nóra) azt érzi, hogy lassan végre ott tart, ahol harmincévesen illene: állandó állása van és végre kiköltöznek az albérletből barátjával (Bányai Kelemen Barna)- olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Egy este egy rég nem látott rokon váratlanul meghal. Maja, miután anyja (Hernádi Judit) lerázza, kénytelen egyedül intézkedni. Az éjszaka folyamán kezd szembesülni a mélyen eltemetett problémáival - olvasható a film leírásában.

Ez a film a mostani harmincasoknak és a szüleiknek szól. A kapunyitási pánik egy valós állapot, a megfelelési kényszer és az összehasonlítás mások sikereivel nagy terhet raknak az ember vállára - idézi a tájékoztató Grosan Cristina rendezőt.

Azt éreztem, hogy nincs olyan magyar film, ami arról a problémáról vagy életérzésről szólna, amiben én is benne voltam és még sokan körülöttem - idézi a tájékoztató Rainer-Micsinyei Nóra színészt.

A színész szerint ennek a kitolódott gyerekkornak, bizonytalan felnőttkornak rengeteg humoros pillanata is van, amit meg akartak mutatni.

Grosan Cristinának A legjobb dolgokon bőgni kell az első nagyjátékfilmje, amit közösen írt a film főszerepét is alakító Rainer-Micsinyei Nórával. A film Laokoon Filmgroup gyártásában, a Nemzeti Filmintézet (NFI) fő támogatásával készült, producere Stalter Judit.

Címkék: film, grosan cristina, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.