Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Január 14. 08:45, péntek | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Szeptemberre felépülhet Tőserdő ökoturisztikai központja

Szeptemberre felépülhet Tőserdő ökoturisztikai központja

Terveznek itt a természeti oktatással kapcsolatos kiállításokat, előadásokat, a Tőserdővel, természettel összefüggő fotós és művészeti tárlatokat, konferenciákat, szakmai napokat.

A Széchenyi 2020 program keretében, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívásra még az előző ciklusban nyújtották be Tőserdő turisztikai fejlesztése és ökoturisztikai központ megvalósítása címmel azt a pályázatot, aminek megvalósulása hamarosan megkezdődik Lakiteleken.

A pályázat fő célja egy ökoturisztikai fogadóközpont megépítése. A külsőségeiben tájba illő épület funkcióját tekintve elsősorban az ökoturizmushoz kapcsolódik majd. Terveznek itt a természeti oktatással kapcsolatos kiállításokat, előadásokat, a Tőserdővel, természettel összefüggő fotós és művészeti tárlatokat, konferenciákat, szakmai napokat. A Kiskunsági Nemzeti Parkkal szorosabbra fűzve az együttműködést szeretnének az oktatási intézmények számára is vonzó, informatív és szórakoztató programokat kínálni, interaktív módszerekkel fokozva a tanulás élményét. A létesítményben a turisták a helyi és térségi látványosságokról is információhoz juthatnak majd, miközben a kerékpárosok számára egy minimális szervizpontot is kialakítanának a helyszínen. Az épületben található termet rendezvények szervezésére szeretnék hasznosítani, de akár családi, baráti összejöveteleknek is helyszínt adhat. Az épületben kap majd helyet az új nyilvános WC is, női és férfi WC-k és akadálymentesített mosdó kialakításával.

Az épületen túlmenően – amennyiben a költségkeret ezt lehetővé teszi – a Holtág partrendezését, a zöldfelület és az utcabútorok megújítását, élményelemek kialakítását, a Tassi-éren átívelő híd felújítását, valamint új stég és csónakleeresztő építését is tervezik a projekt keretében. A kivitelezés befejezésének tervezett napja 2022. szeptember 30.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

2024. Április 22. 13:49, hétfő | Helyi

Batthyánys harcművészek

Muay Thai házibajnokságot rendeztek Kiskunfélegyházán.