Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2022. Január 14. 08:45, péntek | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Szeptemberre felépülhet Tőserdő ökoturisztikai központja

Szeptemberre felépülhet Tőserdő ökoturisztikai központja

Terveznek itt a természeti oktatással kapcsolatos kiállításokat, előadásokat, a Tőserdővel, természettel összefüggő fotós és művészeti tárlatokat, konferenciákat, szakmai napokat.

A Széchenyi 2020 program keretében, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívásra még az előző ciklusban nyújtották be Tőserdő turisztikai fejlesztése és ökoturisztikai központ megvalósítása címmel azt a pályázatot, aminek megvalósulása hamarosan megkezdődik Lakiteleken.

A pályázat fő célja egy ökoturisztikai fogadóközpont megépítése. A külsőségeiben tájba illő épület funkcióját tekintve elsősorban az ökoturizmushoz kapcsolódik majd. Terveznek itt a természeti oktatással kapcsolatos kiállításokat, előadásokat, a Tőserdővel, természettel összefüggő fotós és művészeti tárlatokat, konferenciákat, szakmai napokat. A Kiskunsági Nemzeti Parkkal szorosabbra fűzve az együttműködést szeretnének az oktatási intézmények számára is vonzó, informatív és szórakoztató programokat kínálni, interaktív módszerekkel fokozva a tanulás élményét. A létesítményben a turisták a helyi és térségi látványosságokról is információhoz juthatnak majd, miközben a kerékpárosok számára egy minimális szervizpontot is kialakítanának a helyszínen. Az épületben található termet rendezvények szervezésére szeretnék hasznosítani, de akár családi, baráti összejöveteleknek is helyszínt adhat. Az épületben kap majd helyet az új nyilvános WC is, női és férfi WC-k és akadálymentesített mosdó kialakításával.

Az épületen túlmenően – amennyiben a költségkeret ezt lehetővé teszi – a Holtág partrendezését, a zöldfelület és az utcabútorok megújítását, élményelemek kialakítását, a Tassi-éren átívelő híd felújítását, valamint új stég és csónakleeresztő építését is tervezik a projekt keretében. A kivitelezés befejezésének tervezett napja 2022. szeptember 30.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 09:00, péntek | Helyi

Kiderült, nem jól veszünk levegőt

Kevés dolog annyira magától értetődő az emberek számára, mint a légzés.

2022. Január 21. 07:54, péntek | Helyi

Több mint félezer új autóbusz áll munkába 2022 közepéig

Az új buszok 45 ülő- és 30 állóhellyel rendelkeznek, alacsony belépésűek, akadálymentes kialakításúak.

2022. Január 20. 16:00, csütörtök | Helyi

Hogyan készülj, ha télen túrázni indulsz

A hideg és a hó is nagyon sok embert inspirál arra, hogy kimerészkedve élvezze a téli természet szépségeit.

2022. Január 20. 12:00, csütörtök | Helyi

A jövőben így alakul át az egészségügy

Az egészségügy folyamatos fejlődésével egyre újabb és újabb technológiák válnak a mindennapi gyakorlat részévé.