Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2015. Március 07. 15:00, szombat | Bulvár
Forrás: - szerk. -

Szépüljünk a spejzből…

Szépüljünk a spejzből…

Az évek előre haladtával a bőr egyre szárazabbá válik, olykor kellemetlenül feszül, s a hideg, szeles idő sem tesz jót neki.

Az évek előre haladtával a bőr egyre szárazabbá válik, olykor kellemetlenül feszül, s a hideg, szeles idő sem tesz jót neki. Az efféle kellemetlenségek orvoslásához nem kellenek drága kozmetikumok, elég ha körülnézünk a spejzben vagy a hűtőszekrényünkben.
Első lépésként legfontosabb teendők a gondos tisztítás. Akinek száraz a bőre, ne meleg vízzel, hanem csak langyossal vagy hideggel mossa le az arcát, szappant, tusfürdőt ne használjon. Az öregedő arcbőrnél nélkülözhetetlen a rendszeres radírozás, hiszen el kell távolítanunk az elhalt hámsejteket. Ha nem tesszük meg, bőrünk egyre szürkül és előfordul, hogy hámlani kezd. A maszkok, arcpakolások is nagyon sokat javítanak arcunk állapotán. Nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, hogy drága krémeket vásároljunk, vagy horror összeget fizessünk egy-egy kozmetikai kezelésért, csak nézzünk szét mi van otthon.

Arcradír házilag
Kis tálkába keverjünk össze 1 ek barna cukrot 1 ek mézzel 1 tk citromlével. Kenjük az arcunkra, majd a cukorszemcsékkel dörzsöljük át nagyon finoman a bőrt, mely látványosan megújul, sima és puha lesz. Használhatjuk a kezeinkre, az egész testre is, persze akkor nagyobb adagot kell bekevernünk.

Hidratáló és nyugtató pakolás
2 tojásfehérjét 2 evőkanálnyi natúr joghurttal keverjünk össze, majd ezt a keveréket hagyjuk az arcon pár percig, utána öblítsük le meleg vízzel.

Ápoló maszk száraz bőrre
3 evőkanálnyi mézben keverjünk el alaposan 1 tojássárgáját. Kenjük fel az arcunkra, hagyjuk rajta 10 percig, majd langyos vízzel mossuk le.

Hidratáló pakolás avokádóval
1 érett, puha avokádót fél kígyóuborkával, 1 tojássárgájával és 1 evőkanál mézzel turmixoljunk össze, majd rögtön kenjük fel az arcra, a szem környékét kihagyva. 10 perc múlva langyos vízzel mossuk le.

Pakolás a rugalmasabb, lágyabb bőrért
1 banánt 1 evőkanál joghurttal, 1 evőkanálnyi olívaolajjal jól dolgozzunk össze és tegyük fel a bőrre. Hagyjuk rajta 10 percig, majd langyos vízzel mossuk le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).