Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 04. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: BMRFK

Szerelem ígéretével csaltak ki pénzt

Szerelem ígéretével csaltak ki pénzt

Álnéven ismerkedett a két kiskunfélegyházi nő.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Éva 36 éves és J. Katalin 30 éves kiskunfélegyházi lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint B. Éva, barátnője J. Katalin közreműködésével az egyik újság társkereső rovatában feladott hirdetésen keresztül 2013. február 22-én megismerkedett a sértettel, akinek álnéven mutatkoztak be.

Az első találkozások alkalmával J. Katalin jelenlétével és magatartásával a barátnője iránti bizalmat kívánta erősíteni a férfiban. B. Éva azzal hitegette a sértettet, hogy közös jövőt szeretne kialakítani, mellyel sikerült tévedésbe ejtenie. Több alkalommal kért kölcsön készpénzt partnerétől valótlan indokokra hivatkozva, továbbá különféle háztartási felszereléseket és műszaki cikkeket vásároltatott vele, azonban ígérete ellenére semmit sem fizetett vissza. Egy másik újságban feladott hirdetésen keresztül megismert férfivel 2013. május és július közötti időben tartotta a kapcsolatot, akinek szintén álnéven mutatkoztak be és tőle is különféle ürügyekkel csaltak ki pénzt.

A két nőt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. B. Évát őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezik előzetes letartóztatásának elrendelését, bűntársa szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.