Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Augusztus 23. 11:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

Szervezői beszámoló az Oldalkocsis Motoros Találkozóról

Szervezői beszámoló az Oldalkocsis Motoros Találkozóról

A második, immár nemzetközivé duzzadt Oldalkocsis Találkozónak adott otthont a kiskunfélegyházi Parkerdő augusztus 13-tól 16-ig.

A találkozóra a támogatói karszalagok alapján 2000 felnőtt, és közel 1500 gyermek volt kíváncsi idén, ami a tavalyi 1800-fős összlétszám majdnem dupláját jelentette. A rendezvényt az érdekes és látványos külföldi és hazai oldalkocsis fogatok sokasága mellett a gyermek- és családbarát kialakítása, valamint a helyi mozgáskorlátozott, szociális és gyermekvédelmi egyesületek részvétele emeli ki a motorostalálkozók sorából az esélyegyenlőség jegyében.

Az erdő nagy tisztásán a számtalan árus és büfés mellett színvonalas gyermek és felnőtt koncertek, ugrálóvár, trambulin, oldalkocsis kiállítás és szépségverseny valamint gyermekmotoroztatás működött a hétvégén. A tavalyi találkozó helyszíne, a kis, árnyas tisztás pedig immár csendes, komfortos kempingként várta a nagy számú idősebb oldalkocsis motorost itthonról és külföldről egyaránt az éjszakai pihenés jegyében.

Az oldalkocsis motorok száma ismét jóval száz felett volt, a felvonuláson és az oldalkocsis kaszkadőr bemutatón pedig több, mint 500 motor és jóval ezer feletti néző vett részt. A találkozót a regisztrációk alapján 14 országból látogatták meg oldalkocsisok. Nagy részük már a búcsúzáskor jelezte, hogy jövőre még több barátjával érkezik, ami a bizalom és az elismerés igazi jele. A rendezőség tervei szerint 2016. augusztus 11-től 14-ig még nagyobb létszámban lepik el az oldalkocsisok Kiskunfélegyházát!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA