Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Augusztus 08. 08:00, szombat | Bulvár
Forrás: MTI

Sziget - hétfőn kezdődik a fesztivál

Sziget - hétfőn kezdődik a fesztivál

Robbie Williams fellépésével kezdődik hétfőn a Sziget fesztivál, amelyen a megszokott színes koncertkínálat mellett utcaszínház, cirkusz, sportolási lehetőség és divatbemutató is várja a látogatókat.

Az augusztus 10. és 17. között immár 23. alkalommal megrendezett fesztivál idei különlegességeiről szólva Gerendai Károly főszervező a mínusz egyedik napot emelte ki. Mint fogalmazott, talán még soha nem lépett fel a Sziget nagyszínpadán akkora sztár, mint Robbie Williams.

A főszervező a különlegességek között szólt a látványos cirkuszi, utcaszínházi előadásokról. Mint mondta, a sportolási lehetőségektől a divatbemutatókig sok újdonságnak számító program és mindaz, ami már megszokott és jól működött, szintén megtalálható lesz a Sziget fesztiválon.

Arról, hogy a jegyárak az idén csaknem 10 százalékkal emelkednek, elmondta: a fellépők árai az egekbe szöknek, mivel sok fesztivál szeretné ugyanazokat a zenekarokat meghívni, ezért egymásra licitálnak. Hozzátette: idén a tavalyi évhez képest csak a zenei programra mintegy 6-700 millió forinttal kell többet költeniük, ez az emelkedés megjelenik a jegyárakban.

Kitért arra, hogy a mínusz egyedik napon külön, emeltebb jegyárat állapítottak meg, mivel Robbie Williams fellépti díja nagyon magas.

A Sziget fesztivál csatlakozott Áder János köztársasági elnök kezdeményezéséhez, az Élő bolygónk klímavédelmi kampányhoz. Erről szólva Gerendai Károly elmondta: segíteni szeretnének abban, hogy minél többen megismerjék ezt a felhívást és aláírják azt a petíciót, amelynek célja, hogy a decemberi párizsi klímacsúcson érdemi döntések szülessenek. A fesztivál felületeit is felhasználva hívják fel a fiatalok figyelmét a kampányra.

A Sziget sajtóiroda tájékoztatása szerint a rendezvény 4,7 milliárd forintos költségvetéssel valósul meg az idén. A jegyeladások jól alakulnak, elképzelhető, hogy két teltházas napjuk is lesz. A tavalyi nézőcsúcshoz hasonlóan az idén is több mint 400 ezer látogatót várnak a fesztiválra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára