Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Október 12. 16:00, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Szijj Zsolt szeretne egy jóízűt autózni!

Szijj Zsolt szeretne egy jóízűt autózni!

Interjú Szijj Zsolt rallycross pilótával, a Máriapócson október 23-24-én megrendezésre kerülő Rallycross Országos Bajnokság és Amatőr versenysorozat VII. futama előtt.

Bajnok esélyesként érkezel Máriapócsra a Rallycross OB évadzáró futamára.
- Igen, abszolút!
Úgy gondolom egész évben jól teljesítettünk és csak akkor nem sikerült dobogóra állnunk amikor valami műszaki probléma hátráltatott. Mondjuk az is csak a féltengelyekkel volt, mert egyébként a Simon fivérek egy szuper kis autót tettek alám! Biztos túl erős az autó és a féltengelyek nem bírták a vezetési stílusom!

Lesz-e fejlesztés a Rabócsiringi versenyre a Suzukin?
- Idénre már nem terveztünk fejlesztéseket, annyi van hogy a motort kell leellenőrizni mert meghibásodott a termosztát Nyirádon és egy kicsit megmelegedett a motor. Ezért is volt az, hogy a döntőben visszavettem a tempót és inkább begurultam egy biztos 2. helyen mint hogy első helyen megfőzzem a motort. Az éves bajnokság nagyobb prioritással bírt számunkra mint a futamgyőzelem.

Mi kell ahhoz, hogy megnyerd az éves bajnokságot?
- A bajnokság megnyeréséhez egy biztos autózás és mindössze 4 ponttal több kell mint amennyit a legrosszabb, dobos versenyünkön sikerült összeszedni!
A célunk az, hogy egy jóízűt autózzunk és megérdemelten szerezzük meg a Magyar Bajnoki Címet a CEZ Bajnoki Cím mellé!

2016-os terveid?
- 2016-ra az a tervünk hogy a Rallycross Europabajnokságon indulunk, de ahhoz tényleg még sokat kell az autón is fejleszteni meg nekem is meg kell még "tuningolni" magamat!

Köszönöm az interjút, mindenkit üdvözlök és várunk Máriapócsra az utolsó megmérettetésre!



Szurkoljunk közösen Zsoltinak október 23-24-én Máriapócson, a Rabócsiringen!

Támogatóink, segítőink:
J&S SPEED, DK Transport, BAR-NUL Kft., Rack-Autó Kft., WATI Gmbh., SPH Kft., Trio-Trend Kft., ONLY, NEXT, REBOOT, OMP, SLC Transport, DANUBIUS-MARKET Kft., SPEEDY RACING, Speedy Kft. Na és persze a SPEEDY Motorsport és a Simon fivérek!

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Címkék: autó, autósport, cross, rali

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.