Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Augusztus 05. 15:44, kedd | Helyi
Forrás: Sirius Rádió

Szivárvány tábor a Down-szindrómás gyermekek számára

Szivárvány tábor a Down-szindrómás gyermekek számára

Hatodik alkalommal rendeznek tábort Jászszentlászlón a Down-szindrómás gyerekek és családjaik számára. Az idei évi Szivárvány tábor augusztus 6-án kezdődik.

Idén tizenhárom család érkezik a táborba az ország számos pontjáról – Eger, Debrecen, Hódmezővásárhely, Jánoshalma, Százhalombatta, Bonyhád, Mélykút, Mindszent, Csongrád – a szombati mosolynapunkra további családokat várnak Szegedről, akik már korábban is táboroztak itt. A tábor idei palettája is igen színes, az öt nap folyamán számos program szolgálja a családok kikapcsolódását. Az öt nap alatt lesz lovaglás, kocsikázás, motorozás, pizsama, zumba, retro party, koncert. Ellátogatnak Szankra, ahol megnézik a biztonságos és szép játszóteret, majd az „Ízek házában” fognak tízóraizni, ebédjüket Bodogláron fogják elkölteni. Terápiás kutyák érkeznek majd a táborba Kecskemétről. A szombati napot a jászszentlászlói nagycsaládosokkal töltik, közös sütögetéssel, különböző játékokkal, foglakozásokkal. A tervek szerint a tábor részvevői ellátogatnak a Kurultájra is.
A tábor hat évvel ezelőtt egy közös családi nyaralásnak indult, ahová egy sorstárs szülői tréninget követően hívtuk meg a szegedi szülők Szivárvány Alapítvány néhány tagját, családját. A jászszentlászlói és móricgáti emberek nagy szeretettel, színes programokkal fogadták a hozzánk érkezőket. Az évek során egyre többen csatlakoztak a kezdeményezéshez, ami a vendéglátásból egy több napos táborrá nőtte ki magát. A szivárványlakók olyan Down-szindrómás gyermekeket nevelő családok, akik nyitottságukkal saját példájukon keresztül szeretnék megmutatni, hogy egy sérült gyermekkel is lehet teljes és boldog életet élni. A tábor elsődleges célja, hogy a családok feltöltődjenek, erőt merítsenek a nem mindig könnyű hétköznapokhoz, valamint érzékenyebbek legyenek a többi család problémájára, segítsék bátorítsák őket.
Szeretnénk elérni, hogyha kezdeményezésünk minél több családhoz eljutna, és egyre többen élnének a lehetőséggel. Nagyon sokan vannak ugyanis, akik bezárkóznak, félnek a nyitástól. Biztos vagyok abban, hogy ezer kérdés foglalkoztatja őket és úgy érzik, egyedül állnak a problémájukkal. Nekik is szeretnénk segítő kezet nyújtani, arra biztatni őket, hogy vegyék fel a kapcsolatot sorstárs családokkal. Tapasztalják meg a közös együttlét erejét és bátran jöjjenek el hozzánk táborozni – nyilatkozta Bozóki Edit, a tábor szervezője.

Forrás: Sirius Rádió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.