Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Július 12. 10:25, kedd | Helyi
Forrás: KEOL

Szivárvány Tábort rendeznek Jászszentlászlón

Szivárvány Tábort rendeznek Jászszentlászlón

Down-szindrómás gyermekeket táboroztatnak augusztus 3-7. között Jászszentlászlón. Az 5 napos tábor lakói a down-szindrómás gyermekek, a fogyatékkal élők, valamint családtagjaik lesznek.

Rajtuk kívül azonban érintettek a járás településein élő egészséges gyermekek és családtagjaik is, akik részt vesznek a 8. alkalommal megrendezett tábor programjain. (A fotó egy korábbi tábor során készült).

A Jászszentlászlói Horgásztanyán lesznek elszállásolva a családok, akik az ország számos részéről érkeznek a táborba. Az öt nap keretében a szivárványlakók (táborozók) együtt vesznek részt a táborba érkező, egészséges gyermekekkel a programokon, vagyis a rendezvény nyitott.

A közös programok célja az egymás mellett élés fontossága, az elfogadás, a többségi társadalom érzékenyítése és az integráció megteremtése. A tábor lehetőséget nyújt a sorstárs családok egymással való megismerkedésre, egymás erősítésére. A színes programok keretében megismerkednek a környező települések nevezetességeivel, helyi értékeivel.

A szervezők lehetőséget biztosítanak a jótékonyság érzésének átélésére, hisz bárki bekapcsolódhat és egy-egy program biztosításával támogathatja a rendezvényüket. Különböző fejlesztő tevékenységekkel ismertetik meg a családokat. Így például lesz majd lovaglás, bemutatkoznak a terápiás kutyák és több kézműves foglalkozást is tartanak az 5 nap alatt.

A tábor legnépszerűbb programrésze a szombati családi nap színes forgataga, melynek keretében légvár, közös főzés, valamint egy sztárvendég fellépése biztosítja a közös kikapcsolódást.

Az eseményről további információk a Facebook-oldalukon található:

https://www.facebook.com/SzivarvanyTabor/?__mref=message_bubble

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.