Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2013. November 27. 09:38, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Hírek

Tájékoztató fórumot tartottak a Városházán

Tájékoztató fórumot tartottak a Városházán

A mikro-, kis-és középvállalkozók, civil szervezetek, magánszemélyek pályázati lehetőségeiről tartottak tájékoztató fórumot november 26-án a Városháza dísztermében.

A mikro-, kis-és középvállalkozók, civil szervezetek, magánszemélyek pályázati lehetőségeiről tartottak tájékoztató fórumot november 26-án a Városháza dísztermében. A rendezvényt Kapus Krisztián polgármester nyitotta meg, aki a pályázati lehetőségekre hívta fel az érdeklődők figyelmét. Elmondta azt is, hogy a 2014-2020-as időszakban a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 35,8 milliárd, kistérségek 22,36 milliárd forint saját forrással rendelkeznek. A lehívató pénzek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre kell fordítani.

Szász Anikó elsőként a turisztikai tevékenységek ösztönzése tárgyában megjelent pályázatokról beszélt, majd a 2014-2020-as időszakban tervezett beruházásokról, projektötletek gyűjtéséről adott tájékoztatást. Elmondta, november és december hónapban zajlik le a projektötlet gyűjtést, amit a Bács-Kiskun Megyei önkormányzat végez, a kistérségi koordinátorok, a kistérségek felelősein keresztül. A beérkezett projektötletek alapján próbálják meg elméletben felosztani az országos operatív programon kívüli forrásokat, összevetve a megyei, a kistérség igényeit. Az ötleteket a civil szféra, szervezet, önkormányzat, gazdasági szféra szereplőitől várják, külön hangsúlyt fektetve a gazdaságfejlesztésre. Az ötletek benyújtása egy úgynevezett projekt adatlapon lehetséges, ami a kistérségi koordinátortól szerezhető be (Email: szaszani81@gmail.com).

A vállalkozásfejlesztési lehetőségek 2014-2020 között címmel Farkas Dániel, míg a mikro-, kis-és középvállalkozásokat érintő aktuális pályázati lehetőségekről Zsán-Klucsó Klaudia a Széchenyi programiroda munkatársai tájékoztatták a fórum résztvevőit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.