Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Május 02. 11:12, hétfő | Helyi
Forrás: varos.kiskunfelegyhaza.hu

Tájékoztató szelektív hulladékgyűjtés rendjéről

Tájékoztató szelektív hulladékgyűjtés rendjéről

A keletkező többlet szelektív hulladékot, a megszokott ürítési napon a sárga fedéllel ellátott edényzet mellé átlátszó zsákban kérjük elhelyezni!

Az FBH-NP Nonprofit Kft. ezúton kívánja felhívni a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretein belül lehetőség van a sárga fedelű gyűjtőedényzetet meghaladó mennyiségű szelektív hulladék díjmentes elszállíttatására az alábbi feltételek mellett:

A keletkező többlet szelektív hulladékot, a megszokott ürítési napon (reggel 6 órától az ürítés időpontjáig) a sárga fedéllel ellátott edényzet mellé kérjük kihelyezni, papír, karton hulladék esetében lapra hajtogatva, összekötözve, vagy egyéb szelektív hulladék esetében átlátszó zsákban, hogy az ürítést végző gépjármű személyzete meg tudja állapítani, hogy az valóban szelektív hulladékot tartalmaz.

A sárga fedelű edényzetbe és a mellé helyezett átlátszó zsákba az alábbi hulladékok kerülhetnek:

  • műanyag (pl. PET palack, tejfölös, műanyag zacskó, reklám táska, mosószeres,mosogatószeres, kozmetikai szeres flakonok (tusfürdős, samponos), tejfölös-, joghurtos-, vajas, stb. dobozok, tejes-, gyümölcslés, stb. Tetra Pak dobozok (italos karton), csomagolófólia, fólia, műanyag szék, műanyag eszközök, műanyag játékok, hungarocell)
  • papír (pl. újságpapír, szórólap, füzetek, könyvek, irodai papírhulladék, csomagolópapír, hullámpapír, kartondoboz),
  • fém (alumíniumos sörös, üdítős doboz, alufólia, fém konzerves doboz, háztartási fémhulladékok (pl. evőeszközök, kotyogós kávéfőző, fém főzőedény)

A többlet szelektív hulladékot tartalmazó átlátszó zsákba kérjük elsősorban PET palackot helyezzenek.

A műanyag flakonokat és a papírdobozokat lapítva kérjük a kukába helyezni, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak el.

Kérjük a fehér- és színes üveget lehetőség szerint a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken helyezzék el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.