Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Szeptember 08. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Táplálék-kiegészítő segíthet legyőzni az autizmust

Táplálék-kiegészítő segíthet legyőzni az autizmust

Táplálék-kiegészítő segíthet legyőzni az autizmust - legalábbis egy ritka fajtáját, amelynek jellegzetes tünete az epilepsziás roham.

A San Diego-i és a Yale Egyetem professzorai ugyanis nemrég egy olyan genetikai mutációt azonosítottak, amely az autizmus egy ritka fajtájától szenvedő pácienseknél van jelen.

A csapat azt találta, hogy ezeknél a betegeknél jóval gyorsabb az úgynevezett BCAA nevű aminosav anyagcseréje. Szakemberek szerint minden autizmusban szenvedő beteg egyúttal epilepsziás is.

A kutatók szerint az előbbi felfedezést könnyen kezelhetik úgy, hogy egy egyszerű aminosav kiegészítőt adnak a betegeknek, amely kompenzálni tudja a gyorsabb anyagcserét annak érdekében, hogy az aminosav megfelelő szinten legyen jelen a vérben.

A kutatás első fázisában egereken tesztelték, úgy, hogy nagy dózisú aminosav-kiegészítőket adtak olyan kísérleti alanyoknak, akiknél korábban felfedezték az említett genetikai mutációt. Ezt követően a szakemberek pozitív eredményekről számoltak be, mert a vizsgálat azt mutatta, hogy a kiegészítővel normális szintre tudták emelni az aminosav szintjét a vérben.

A tudósok azt remélik, hamarosan embereken is alkalmazhatják a módszert a betegség kezelésére, valamint, hogy ennek a génmutációnak az ismeretében a csecsemőknél már korábban is diagnosztizálni tudják a betegséget - számol be a Fox News.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.