Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi
Forrás: Cs.Adrienn

Tavaszi zsongás a főtéren

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

Mint minden évben, idén is megrendezte a Móra Ferenc Művelődési Központ a tavaszi virágünnepet, mely idén minden eddiginél nagyobb helyen, a Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig várta a népes számú érdeklődőket.

A tavaszi programok egyik kiemelkedő eseménye nem csupán dísznövény- és kézműves vásár, hanem városunk pezsgő kulturális életének is egy fontos állomása, melyen a helyi egyesületek és kulturális körök is bemutathatják magukat.
A kellemesen langyos tavaszi délelőttön a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület mellett a Félegyházi Népdalkör és a Silver Step Tánc Stúdió gondoskodott az önfeledt szórakozásról, a vidám hangulat megteremtéséről.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár könyvvásárral és Móra-sarokkal, a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület interaktív játékokkal, a Holló László Képzőművész Kör és a Wesel Hugó Fotókör szabadtéri kiállítással

és alkotóműhellyel várta az érdeklődőket.
A virágok szerelmeseinek pedig bőven akadt látni- és természetesen vásárolni való, hiszen a helyi és környékbeli árusok legszebb dísznövényeiket kínálták standjaikon, melyek mellé ki-ki kedvére válogathatott a kiegészítők (kerámiák, virágföldek, kaspók, virágtartók) széles kínálatából. A virágok mellett számos kézműves termék kellette magát, melyek között nemcsak házi kenyerek, sajtok, hanem ékszerek, díszek, kozmetikumok is helyet kaptak.

A színvonalas rendezvényt Csányiné Pap Andrea polgármesterné asszony nyitotta meg a Petőfi szobor előtti téren:
- Minden tavasz megújulást hoz az emberek életébe. Végre kisüt a nap, melegszik az idő és mi is elkezdünk nézelődni a növények között, melyekkel színesebbé tehetjük környezetünket a szürke őszi-téli hónapok után. Noha az árpilis még nagyon szeszélyes – éreztük is ezt a hét folyamán, hiszen a hét első napján még fürdőruhát vettünk fel, a hét közepén pedig bocsánatot kértünk a télikabátunktól – de épp ezért válik igazi ünnepé számunkra a mai nap, hiszen újra melegszik az idő – mondta köszöntőjében a polgármesterné asszony, majd kitért a Virágos Félegyházáért elnevezésű mozgalomra, melyre 14. alkalommal várják a jelentkezőket. Biztatott mindenkit, hogy büszkén mutassa meg kertje szépségeit és ossza meg növénytermesztési, gondozási, ápolási tapasztalatait. Május 31-éig még lehet csatlakozni a felhíváshoz.

Végezetül arra buzdított mindenkit, hogy nézelődjenek, vásároljanak és színesítsék meg napjaikat a csodálatos virágokkal, élvezzék városunk egyesületeinek előadását és örüljenek együtt családtagjaikkal, barátaikkal, ismerőseikkel a tavasznak, a megújulásnak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 16:56, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 10. 16:54, péntek | Helyi

Vasárnap lesz a májusi vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. május 12. (vasárnap).

2024. Május 09. 09:05, csütörtök | Helyi

Kiválasztották Bács-Kiskun legjobb borait

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron.

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.