Városlista
2022. október 8, szombat - Koppány

Hírek

2016. Január 17. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Téli madáretetés

Téli madáretetés

Melyiknek mit? Egyáltalán jót teszünk az etetéssel?

Az eddig enyhe tél kedvezett az ég madarainak, hiszen a hó nem fedte le az eleséget és találtak maguknak ennivalót. Ez azonban mégsem jelenti azt, hogy ne örülnének a táplálék kiegészítésnek.
Ha beköszönt a fagy, vagy hótakaró fedi a talajt, a madarak szinte csak ránk számíthatnak. Nem kell méregdrága, giccses etetőket vásárolnunk, elég ha az üzletekben kapható magvas golyókat ill. aszalt gyümölcsöket kiakasztjuk egy fára. Esetleg üdítős flakonból készítünk etetőt a szemes eleségnek.

Melyik mit eszik szívesen?

Pintyek
A pintyfélék családjába tartozó madarak a bokrok terméseit szeretik és a dióbelet. Kedvencük a kőris és a juharfa magja.

Rigó
A rigók imádják a mazsolát, almát, a bogyókat és a zsíros magvakat.

Cinke
A széncinke kedvencei közé tartoznak: napraforgómag, vágott dió, magvak. De kereskedelmi forgalomban van cinkegolyó is, amely a madárka minden kedvencét tartalmazza.

Vörösbegy
Ez a tollas barátunk nagyon válogatós. Mazsolából a szaftosabb, nagyobb szeműt szereti, a zabpelyhet pedig olajjal átitatva csipegeti fel a legszívesebben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 16:48, péntek | Helyi

Petőfi 200. Csapatíjász Verseny

A Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület október 8-án (szombaton) csapatíjász versenyt rendez Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójának és a szabadságharc hőseinek emlékére.

2022. Október 07. 10:49, péntek | Helyi

Decemberig fokozott ellenőrzést rendeltek el Bács-Kiskun megyében

Dávid Károly r. vezérőrnagy 2022. október 7-én 0 órától 2022. december 6-án 24 óráig Bács-Kiskun megye közigazgatási területére vonatkozóan fokozott ellenőrzést rendelt el.

2022. Október 07. 09:41, péntek | Helyi

Pusker Júlia újra Kiskunfélegyházán

A kecskeméti származású kiváló hegedűművésznő koncertet ad 2022. október 7-én, pénteken 17 órakor a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Jankovszki Ferenc koncerttermében.

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.