Városlista
2024. július 5, péntek - Sarolta, Emese

Hírek

2024. Február 17. 08:53, szombat | Helyi
Forrás: Cseh Adrienn

Természetjáróink lendülete 2024-ben is töretlen

Természetjáróink lendülete 2024-ben is töretlen

A kellemes kikapcsolódást nyújtó túrák mellé még számos egyéb programot állított össze a Kiskun Természetbarát SE Rockenbauer Pál túraszakosztálya a 2024-es évre, sőt már óriási terveket szövögetnek 2025-re is.

Évnyitó közgyűlést tartott a Kiskun Természetbarát Sportegyesület február 16-án (pénteken) a Szakmaközi Művelődési Házban. A népes számban megjelent tagságot, valamint az érdeklődőket Fekete Márta, az egyesület elnöke köszöntötte. Beszédében megemlékezett az elhunyt túratársakról, akikről mindenkinek szép emlékei vannak, de sajnos már többé nem kirándulhatnak együtt a csapattal.

A közgyűlés első napirendi pontjában megválasztották Bozó Lajos(az egyesület örökös tiszteletbeli elnöke) személyében a levezető elnököt, majd a jegyzőkönyvvezető és a hitelesítő személyéről is döntöttek.

A folytatásban átvette a szót Rádi Ferenc túravezető, aki ajándékkal és virágcsokorral köszönte meg azok munkáját (Fekete Márta, Kovács Istvánné Marcsi, Patak József), akik az elmúlt évben is segítették az egyesület működését, illetve a túrák, programok szervezésében is oroszlánrészt vállaltak.

Az ajándékok átadását, majd a kiemelt támogatók felsorolását követően a túravezető beszámolt az elmúlt év eseményeiről, melyben a túrák mellett versenyekről, színházlátogatásról és egyéb közösségi programokról is szó esett.

A sportegyesület 2023-ban összesen 14 összejövetelt tervezett, melyet maradéktalanul meg is valósítottak. 8 alkalommal szerveztek túrát, melyből egy külföldi és hét belföldi volt. Ezeken mintegy 445 fő vett részt. A színházlátogatást ízelítőül tették bele a tavalyi év repertoárjába, s mivel a résztvevők létszáma (52 tag) azt mutatja, hogy erre is van érdeklődés, ezért idén is terveznek hasonló kiruccanást. Az elmúlt év mérlegeként Rádi Ferenc megállapította, hogy összesen 688 fő vett részt a sportegyesület rendezvényein, melyből a családok száma 107 volt.

A jövőbeni tervekkel kapcsolatban megtudtuk, hogy a túrákat továbbra is busszal tervezik. Versenyek tekintetében idén is nevezni fognak a Rezét kupára, illetőleg a tavalyi év szilveszteri futóversenyén teljesített nagy sikerű gyaloglásuknak köszönhetően a Petőfi Sándor Emlékfutáson is képviselteti magát az egyesület egy emlékgyaloglással, valamint a szilveszteri gyaloglás is újra a tervek között szerepel. Idén 8 túrát tervez az egyesület, melyből 6 belföldi és 2 külföldi lesz. Emellett színházlátogatás, közösségi szemétgyűjtés és egyéb városi rendezvényeken való részvétel is szóba került. A természeti látványosságok felfedezése tekintetében idén az alábbi helyeket célozzák meg az egyesület tagjai Rádi Ferenc túravezető irányításával: Pilis, Budapest, Pécs / Mecsek, Üröm, Csehország legszebb látnivalói, Biatorbágy környéke, Balatonfelvidék, Nagyvázsony, Szatmárnémeti stb.

Fekete Márta, az egyesület elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy kisebb kirándulásokat is szervez két túratárs, Kovács Istvánné Marcsi és Herédi Éva, melyekre várják az érdeklődőket. Eddig az ingyenesen utazó nyugdíjasokat toborozva mérték fel az igényt látogatásuk célállomásaihoz, melyeket továbbra is szándékoznak folytatni. Természetesen nem csak nyugdíjasokat várnak útjaikhoz, bárki jelentkezhet rájuk. Az időpontot, az úticélt és az egyéb tudnivalókat közzé fogják tenni a közösségi oldalon.

A fentiek mellett már a 2025. évre is terveznek természetjáróink egy nagyobb volumenű kirándulást, melyre az igényeket már idén szeretnék felmérni, tekintettel arra, hogy egy 1 hetes balkáni körútban gondolkodnak. A körút fő állomásai közül néhány: Bosznia-Hercegovina, Banja Luka, Jajca vízesés, Blagaj kolostor, Međugorje, Dubrovnik (Horvátország), Kotori-öböl (Montenegro), Budva, Cetinje, Ulcinj, Skodra-tó, Albánia (Kruje, Tirana), Durrës tengerpartja, Berat, Észak-Macedónia, Matka-kanyon, Skopje, Szerbia három legnagyobb városa.

Az ízelítőül levetített képkockák a remek választású zenei aláfestéssel minden bizonnyal felkeltették természetjáróink érdeklődését nemcsak a Balkán-körút, hanem az országhatáron belüli látványosságokkal kapcsolatban, így minden bizonnyal hátizsákot és túrabotot fognak ragadni az első adandó alkalommal, hogy meggyőződjenek róla személyesen is, mennyi kincs vesz körül minket.
Mi pedig igyekszünk a következőkben is beszámolni képekkel és színes leírásokkal fantasztikus útjaikról.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 04. 16:38, csütörtök | Helyi

V. Halászléfőző verseny

Immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre városunkban a Halászléfőző-verseny 2024. augusztus 24-én (szombaton) a Kőfaragók terén.

2024. Július 04. 12:24, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Július 04. 10:18, csütörtök | Helyi

Tájékoztató a helyi autóbusz közlekedésről

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a helyi autóbusz közlekedés működtetését 2024. július 1-től a Dunamenti 2011 Kft. (székhely: 6000 Kecskemét, Nagy László utca 2.) végzi.

2024. Július 03. 16:23, szerda | Helyi

A digitális eszközök alkalmazása hosszú távon nem segíti a hiszti kezelését

A digitális eszközök alkalmazása hosszú távon nem segít a kisgyerekek hisztijének kezelésében, hanem inkább súlyosbítják az érzelemszabályozási problémákat - derül ki egy magyar-kanadai friss kutatásból.