Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2023. Január 27. 10:22, péntek | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

Természettudományi versenyen jeleskedtek a Batthyány iskola tanulói

Természettudományi versenyen jeleskedtek a Batthyány iskola tanulói

2023. január 13-án került megrendezésre a Batthyány Lajos Általános Iskolában az Országos Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulója.

A természettudományokban elengedhetetlen az általános műveltség, környezetünk élővilágának, a korábbi évek tananyagának ismerete. A verseny céljai közt szerepel, hogy segítse a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat.

A Batthyány Lajos Általános Iskola 6. a osztályából a „Gombák” csapata indult, akik ezen a nívós megmérettetésen 16. helyezést értek el. A csapat tagjai: Huszka Laura Éva, Rigó Klára, Csőke Csenge, Fenyvesi Zsófia

A 7. a osztályból a „Charles angyalai” csapat 17 lett. Tagjai: Berecz Áron, Lakatos Máté, Hideg Balázs, Kis Barnabás

Az előkelő 10. helyezést szerezte meg a „Mazsolák” csapata a 7. z osztályból, melynek tagjai: Fodor Petra Dorka, Tóth Melinda Luca, Tóth Beatrix, Hideg Zita

A verseny nagyon jó hangulatban telt, a gyerekek szépen összedolgoztak, igazi csapatmunka volt! Gratulálunk a szép eredményekhez.

Felkészítő tanár: Vargáné Oláh Zsuzsanna Judit

Foto: batthyanysuli.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 24. 10:37, csütörtök | Helyi

Elkészült a kétmilliomodik autó a kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár, októberben legördült a gyártósorról a kétmilliomodik jármű. A jubileumi modell egy tisztán elektromos hajtású, ötüléses EQB.

2024. Október 24. 09:53, csütörtök | Helyi

Egy nap alatt 55 tonna illegális szemetet gyűjtött össze a Magyar Közút

Csak ezen a napon összesen 55 tonnát meghaladó hulladékot szállítottak el hivatalos lerakóhelyekre a közutas szakemberek.

2024. Október 24. 09:35, csütörtök | Helyi

Településtörténeti mérföldkő: megépül az M5 autópálya csomópontja Kunszálláson

Kedden kora délután sajtótájékoztató keretében jelentette be Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Almási Roland Márk polgármester, hogy megépül az M5 autópálya kunszállási lehajtója.

2024. Október 22. 19:42, kedd | Helyi

Tájékoztató katasztrófavédelmi gyakorlatról