Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Október 24. 10:29, szerda | Helyi
Forrás: baon.hu

Tilos közterületen alkoholt inni Félegyházán

Tilos közterületen alkoholt inni Félegyházán

A jövőben – néhány kivétellel – tilos a város közterületein alkoholt fogyasztani - írja a baon.hu.

A közterületen történő szeszesital-fogyasztás korlátozásáról legutóbbi ülésén döntött a helyi képviselő-testület. A rendelet megalkotását a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság vezetője szorgalmazta, mivel az utóbbi időszakban megszaporodott a közterületen történő szeszesital-fogyasztással összefüggésbe hozható rendbontások száma, a rendőrség viszont a szeszes ital közterületi fogyasztását csak akkor tudja szankcionálni, ha az önkormányzat ezt rendeletben szabályozza. Az új rendelet szerint a közterületen történő alkoholfogyasztás tilosnak minősül, ezért szabálysértésnek számít, vagyis büntethető.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.