Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Július 05. 09:23, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Több mint harminc új parkolót alakítanak ki a városi kórházban

Több mint harminc új parkolót alakítanak ki a városi kórházban

Komoly fejlesztések kezdődnek rövidesen a kiskunfélegyházi kórházban. A beruházáshoz kapcsolódóan 30-32 új parkolót építenek az intézmény udvarában

Komoly fejlesztések kezdődnek rövidesen a kiskunfélegyházi kórházban. A beruházáshoz kapcsolódóan 30-32 új parkolót építenek az intézmény udvarában. A tervek szerint az autók a Fadrusz utcai raktárépületnél, a portával szemben, valamint a malom mellett várakozhatnak a jövőben. A járművek közlekedését sorompó szabályozza majd. Minderről a ma (július 4-én) megtartott egyeztető megbeszélésen született döntés – tájékoztatta lapunkat Kapus Krisztián polgármester.
A parkoló építéssel kapcsolatban több, a tervektől eltérő elképzelés született. Az önkormányzat a lakosság érdekeit szem előtt tartva arra törekedett, minél több megállóhelyet alakítsanak ki az intézmény környékén. Az egyik javaslat az volt, hogy igazgatóság épülete előtt építsenek új parkolókat, illetve a meglévők helyett az út szemben lévő oldalán alakítsanak ki újakat. Ehhez azonban komoly és hosszan tartó engedélyeztetési eljárást vont volna maga után. Kérdéses volt az is, hogy a hatóság jóváhagyja-e a változtatást. A mai megbeszélés eredményeként kompromisszumos megoldás született. Az eredetileg tervezett huszonhat parkoló helyett 30-32 megállóhelyet alakítanak ki a kórház területén a betegek számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.