Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Január 01. 07:59, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Több mint három évtizede zárják az óévet futással Félegyházán

Több mint három évtizede zárják az óévet futással Félegyházán

Idén is sokan választották a futást az év utolsó napján.

Óriási érdeklődés kísérte idén is az immáron harmincegyedik alkalommal megrendezett szilveszteri futóversenyt Kiskunfélegyházán december 31-én, melyet ezúttal is jótékonysági célzattal hirdettek meg egy hozzá kapcsolódó rajzpályázattal együtt. Utóbbi kategóriánkénti három nyertesének rajza felkerült azokra a pólókra, melyeket az előnevezők és a helyszínen nevezők kaptak ajándékba.

Idén hatszázhatvanheten álltak rajthoz. A legkisebbeknek kétszáz métert kellett teljesíteniük, a nagyobbak már négyszázat futottak, a tíz év felettiek pedig már ezer méteren indultak. A 2200 méteres szilveszteri távon bárki indulhatott nemre, életkorra való tekintet nélkül. Itt külön értékelte a versenyt szervező Jogging Plus Sportegyesület azokat, akik nem az életkoruknak megfelelő távot választották.

A „rajtlövést” Szamosi Endre önkormányzati képviselő és Balla László alpolgármester adta le pezsgőpukkantással. Majd elindult a tarka forgatag a vasútállomásig és vissza. Voltak akik családostól indultak, volt aki babakocsival, néhányan a kutyájuk kíséretében, de álltak rajthoz mozgásukban korlátozottak is kerekesszékkel és olyanok is, akik jelmezt öltöttek hangulat fokozására.

Idén még az Ótemplom plébánosa, Geszler Péter atya is edzőcipőt ragadott, hogy részese legyen az év utolsó sporteseményének. Nem is akárhogy, tempós futásával a középmezőnyben végzett.

Az élbolyban nagyon szoros volt a verseny, végül Magony László (Kiskunfélegyháza) futott át először a célkapun. Őt Tóth Szilveszter (Kiskunfélegyháza), majd Bense Marcell (Kiskunfélegyháza) követte. A nők közül elsőként Fekete-Seres Ildikó (Kiskunfélegyháza) ért célba, második lett dr. Fricska-Nagy Adrienn (Kiskunfélegyháza) és harmadik Péterné Holló Klaudia (Kecskemét).

A 2007 után született lányok közül első lett Szórád Hanna (Kiskunfélegyháza, második Varga Médea (Kiskunhalas), harmadik pedig Szénászky Hanna (Kiskunfélegyháza). A fiúknál Kaszap Imre Bence (Kiskunhalas) volt a leggyorsabb, maga mögé utasítva Benő Áront (Kiskunfélegyáza) és Rádi Gellértet (Kiskunfélegyháza).

A nyerteseknek járó kupa mellett különdíjakat is kiosztottak a rendezők. A legbátrabbnak járó díjat Kovács Ottó kapta, a példakép Csomai Zsolt, a hős pedig Bekéné Besze Judit lett.

Idén a legidősebb versenyző dr. Rádi Imre volt, aki természetesen az élmény mellett különdíjban is részesült.

Az örökifjú Tabajdi József ezúttal is megtisztelte jelenlétével a versenyt. Igaz már nem futva, de tempós sétával derekasan teljesítette a távot.

A célba érkezők a támogatóknak köszönhetően meleg teát, lekváros fánkot és egyéb finomságokat fogyaszthattak. Az eredményhirdetés után pedig mindenki tombolasorsoláson vett részt a rajtszámával.

A jótékonysági futáson a nevezések díjából és a támogatásokból 785 ezer forint gyűlt össze, melyet a rendezők a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda javára utalnak át.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.