Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Május 02. 14:00, szombat | Bulvár
Forrás: origo.hu

Több száz éttermét zárja be a McDonald\'s

Több száz éttermét zárja be a McDonald\'s

Tömeges bezárásra kényszerül a McDonald\'s: a visszaeső értékesítések és a vásárlói kedv megcsappanása miatt világszerte lehúzzák a rolót több száz, kevésbé sikeres éttermükben.

Tömeges bezárásra kényszerül a McDonald's: a visszaeső értékesítések és a vásárlói kedv megcsappanása miatt világszerte lehúzzák a rolót több száz, kevésbé sikeres éttermükben.

A Nation’s Restaurant News szerint 350 fióklétesítményre kerül lakat. Ezekből 220 az Egyesült Államokban és Kínában, 130 pedig Japánban található. A cég tavaly 811,5 millió dolláros nettó árbevételt produkált, ami 26 százalékkal kevesebb a megelőző évinél.

A McDonald's vezetője, Steve Easterbrook szavai szerint a cég még mindig fejlődik, igyekszik megtalálni a vevői igényeket. Közleményük szerint dolgoznak azon, hogyan lehet az eredményt megfordítani, alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez – a Nation’s Restaurant News információi szerint az új üzleti tervet május negyedikén mutatják be.

Arról, hogy a bezárások érintik-e a magyar piacot, a Táfelspicc megkérdezte Vadnai Ágnest, a McDonald’s Magyarországi Étteremhálózat Kft. kommunikációs vezetőjét. „A hazai McDonald’s éttermek száma nem áll közvetlen összefüggésben a nemzetközi fejleményekkel. A magyarországi étteremhálózat jelenleg 93 étteremmel működik, amelyek közel felét hazai kisvállalkozók franchise partnerként üzemeltetik.”

Megtudtuk, hogy a cég 27 éve van jelen Magyarországon. Ez alatt az idő alatt a fő közlekedési útvonalak átalakultak, új forgalmi csomópontok jöttek létre, ami az étterembe járó vendégek szokásaira is hatással volt. A kommunikációs vezető szerint a „hálózatfejlesztési folyamat természetes velejárója, hogy a változásokhoz rugalmasan alkalmazkodva egyes éttermeket bezárunk, és helyettük máshol keresünk lehetőséget új étterem nyitására”.

A hazai üzleti eredményekről megtudtuk, hogy a vállalat és franchise-partnerei által üzemeltetett éttermekben közel 80 millió vendéget szolgáltak ki, forgalmuk 3,8 százalékkal növekedett az előző évihez képest.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.