Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Április 05. 11:34, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több tényező befolyásolja a fogyasztás növekedését

Több tényező befolyásolja a fogyasztás növekedését

A munkavállalói létszám és a reálbérek növekedése mellett az egyes árucsoportoknál végrehajtott áfacsökkentés is befolyásolja a fogyasztás bővülését

- mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.
A KSH csütörtökön közzétett első becslése szerint a kiskereskedelmi forgalom februárban a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 6,5 százalékkal haladta meg a tavaly februárit.

A helyettes államtitkár ismertette, hogy februárban a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 8,5 százalékos, az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 3,8 százalékos növekedést mértek 2017 azonos időszakához képest. Az üzemanyagfogyasztás 9,8 százalékkal nőtt, aminek hátterében az üzemanyagár csökkenése áll - tette hozzá.

Szavai szerint a kormányzati intézkedések hatására több olyan tényező is van, amelyek befolyásolják a forgalom növekedését. Így például az átlagos nettó reáljövedelmek emelkedése, amely mögött a hatéves bérmegállapodás áll. Másik fontos tényezőként kiemelte az egyes árucsoportoknál végrehajtott áfacsökkentést, valamint a foglalkoztatottak magas, jelenleg 4,4 milliós számát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.